發新話題

[others] CYBER GUN FNX 45 紅點鏡及操作問題

引用:
原帖由 ZEROY 於 25-3-2015 22:41 發表
小弟己成功裝上枝VECTOR RDS...十分滿意
幾型!

想問一下...枝FNX45 後準星點樣可以拆落嚟???

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 12:12 發表
想問一下...枝FNX45 後準星點樣可以拆落嚟???
你想方便調校完lock左個dot sight?

回覆 33# 的帖子

係呀

因為枝鏡每次拆左出嚟再裝返...粒紅點會唔同位

但偏偏枝鏡要用後面兩粒羅C鎖死...搞到我好唔知點?

次次換電或者較鏡...就好頭痕

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 16:19 發表
係呀

因為枝鏡每次拆左出嚟再裝返...粒紅點會唔同位

但偏偏枝鏡要用後面兩粒羅C鎖死...搞到我好唔知點?

次次換電或者較鏡...就好頭痕
我都係相同情況
不過粒紅點位置唔大分別
只要上實前用手工微調便可

回覆 35# 的帖子

我都係咁做...所以想試下可唔可用呢一個方法? ha 估唔到比師兄即刻知我想點

如果塊PLATE有兩枝TAB穩固住枝紅點就好...我用緊Asura果塊冇!!!! SOSAD

引用:
原帖由 ZEROY 於 25-3-2015 22:41 發表
小弟己成功裝上枝VECTOR RDS...十分滿意
師兄, 本身個鏡MOUNT可以拆出來?

可以PM 邊度買嗎?

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 16:32 發表
我都係咁做...所以想試下可唔可用呢一個方法? ha 估唔到比師兄即刻知我想點

如果塊PLATE有兩枝TAB穩固住枝紅點就好...我用緊Asura果塊冇!!!! SOSAD
我果塊有

回覆 37# 的帖子

名gun 有售

回覆 38# 的帖子

😢😢有都要手動微調?

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 21:11 發表
😢😢有都要手動微調?
基本上唔洗
好fit

請問個victor optics係mini個隻定predator?

Mini

slide lock問題……我都有

https://youtu.be/cuw81yNR9kg

引用:
原帖由 rYaN 於 1-4-2015 04:09 發表
slide lock問題……我都有

https://youtu.be/cuw81yNR9kg
呢個問題一拎槍時已經發現, 討論一番後認為佢可能如阿公所講
"可能係後著, 始終唔係鋼, 左邊s左邊slide韃左, 就用到右邊...."

因為設計者無理由唔發覺咁明顯/簡單既錯誤....

有d人唔鐘意都係DIY磨兩野就搞掂, 無咩大問題
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題