發新話題

[others] CYBER GUN FNX 45 紅點鏡及操作問題

好難講, 因為個鏡上兩粒螺絲既位置同距離都好似無standard, 除非有人做白老鼠買來試下, 唔係都好難知得唔得

引用:
原帖由 ZEROY 於 23-3-2015 14:59 發表
咁師兄請問聲, 你而家用緊咩鏡呢? DOCTOR? B記?
因為我知道玩具鏡唔係好頂到枝FNX 既blowback
所以想擺枝真鐵上去...但無奈地RMR真係太貴
Burris FF2
特製mount

引用:
原帖由 ZEROY 於 23-3-2015 16:31 發表
多謝師兄教路先
師兄都應該玩左呢枝FNX一排啦...有冇咩壞處發現呢? 因為諗住落場用, 唔知噤唔噤?
我收藏用咋 打下靶only
不過好似幾好打!

引用:
原帖由 loklok1219 於 23-3-2015 17:24 發表
有無覺得個滑架有小小小小拖泥帶水既感覺?
又唔覺喎

引用:
原帖由 ZEROY 於 24-3-2015 10:21 發表
我都發覺個BLOW BACK有少少少唔爽既感覺

請問有冇師兄知道有咩配件買到呢? 例如: 回膛彈弓等等

THX
回膛彈弓我試過跟其他師兄咁用hi cap 150% 剪短
係爽d, 但如果連打到尾好似唔太夠力

引用:
原帖由 ZEROY 於 24-3-2015 15:06 發表
想問一下係剪到同原裝果條咁長???小弟唔玩開手槍所以想問清楚D!!!

請勿介意
唔係, 剪兩格, 試下
唔啱力水再剪兩格

引用:
原帖由 loklok1219 於 25-3-2015 12:55 發表
有無發現右邊的那個slide stop好難放slide...如果左手既師兄就得想想辦法了。
暫時這幾個小問題,但也不是大問題,反正物料、氣化和密氣也很好.這支都算吾會買錯!值得等!
左右直情係唔同距離, 右邊跟本用唔到
我懷疑可能係後著, 始終唔係鋼
左邊s左邊slide韃左, 就用到右邊....

睇到

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 12:12 發表
想問一下...枝FNX45 後準星點樣可以拆落嚟???
你想方便調校完lock左個dot sight?

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 16:19 發表
係呀

因為枝鏡每次拆左出嚟再裝返...粒紅點會唔同位

但偏偏枝鏡要用後面兩粒羅C鎖死...搞到我好唔知點?

次次換電或者較鏡...就好頭痕
我都係相同情況
不過粒紅點位置唔大分別
只要上實前用手工微調便可

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 16:32 發表
我都係咁做...所以想試下可唔可用呢一個方法? ha 估唔到比師兄即刻知我想點

如果塊PLATE有兩枝TAB穩固住枝紅點就好...我用緊Asura果塊冇!!!! SOSAD
我果塊有

引用:
原帖由 ZEROY 於 26-3-2015 21:11 發表
😢😢有都要手動微調?
基本上唔洗
好fit

發新話題