32 123
發新話題

買槍一問

買槍一問

想買1 支手槍 & 1 支步槍

手槍睇過  馬記mk23 同 hi-capa 5.1 好似都係$8舊幾
邊支比較好?

rifle 睇過CA 啲槍好平,又成日有折
想問抵唔抵入?同埋quality高唔高
心水款係sa58 ,g36c/k ,aug 全部好似$1000樓下

p.s. 典型選擇困難症

唔該師兄/師姐,比少少意見

最緊要睇師兄你幾多budget...
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

回覆 2# 的帖子

最好二千內啦 買完可能會upgrade 啲parts

Hicap 5.1
G36c

馬記5.1 可以去明搶睇下, 冇記錯做緊特價
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 4# 的帖子

考慮下
hicap 5.1 啲鋼水的確幾好
G36c 其實一早想買 不過當時對槍冇咁熟    加上頭先行過槍街見sa58  4折 心郁郁

回覆 5# 的帖子

今日行過 不過唔係好記得幾錢

引用:
原帖由 maverickyu 於 28-3-2015 23:44 發表
考慮下
hicap 5.1 啲鋼水的確幾好
G36c 其實一早想買 不過當時對槍冇咁熟    加上頭先行過槍街見sa58  4折 心郁郁
啞鉛水同膠水
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 8# 的帖子

唔好咁啦

推TM hicap 5.1同G36C +1
TM 5.1原裝性能良好,有無限改件支援
G36C大場CQB都方便,有骨,而且多牌子出
ZA好唔好呢,就平有平玩囉,至少一定有件

It's time to face the truth.

回覆 10# 的帖子

引用:
原帖由 KenChing 於 29-3-2015 12:24 發表
推TM hicap 5.1同G36C +1
TM 5.1原裝性能良好,有無限改件支援
G36C大場CQB都方便,有骨,而且多牌子出
ZA好唔好呢,就平有平玩囉,至少一定有件
馬記hicap的確幾正
g36c 有冇話邊間好啲ca/marui/umarex? 唔想買台灣牌 jg we

https://www.youtube.com/watch?v=biUVyr8aKx8 想問埋佢 L鏡前係咩黎

引用:
原帖由 maverickyu 於 30-3-2015 18:52 發表

馬記hicap的確幾正
g36c 有冇話邊間好啲ca/marui? 唔想買台灣牌 jg we

https://www.youtube.com/watch?v=biUVyr8aKx8 想問埋佢 L鏡前係咩黎
Google 一下
1. EOtech

2. PEQ-15
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 maverickyu 於 30-3-2015 18:52 發表

馬記hicap的確幾正
g36c 有冇話邊間好啲ca/marui/umarex? 唔想買台灣牌 jg we

36C 如果買MARUI 只好買次世代,舊AEG 設計過時了
一係S&T 貪佢快拆彈弓改力,HOP UP 坐總成易於拆除,換管換膠都係呢部份。而家ST 36C 都係一千左右,淨係換粒HOP UP 膠已經夠落場。
原裝彈弓比較大力可改弱之,快拆彈弓即唔洗拆槍就可換彈弓,方法係尾托打出條PIN ,拆尾蓋,扭甩一粒大頭一字螺絲,就可抽出尾頂+彈弓換野。

手槍的話,說實話如果你渣的是AEG 其實冇咩出場機會,可有可無,除非你冇彈或者壞槍或者你果邊已經嬴硬無野玩先會拎手槍黎射。
手槍我既建議係輕便為主,彈量為副。市面不少槍是800 克樓下又輕又短,不妨再考慮,手槍不急。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

你準備帶D咩野落場?

手槍好多時係得個帶字, 打得AEG其實支手槍真係救命先用. (利申: 小弟係100%有手槍落場既人)
另一個要考慮既係點去CARRY支短槍, 一槍一匣都有重量. 先考慮左長火先帶其他野.

回覆 13# 的帖子

引用:
原帖由 Dave 於 1-4-2015 21:16 發表

36C 如果買MARUI 只好買次世代,舊AEG 設計過時了
一係S&T 貪佢快拆彈弓改力,HOP UP 坐總成易於拆除,換管換膠都係呢部份。而家ST 36C 都係一千左右,淨係換粒HOP UP 膠已經夠落場。
原裝彈弓比較大力可改弱之 ...
上過ST官網睇,好多款,買原版再自己換RAS應該平啲 ?  我過幾日再去槍街睇下
另外,次世代應該過$2000?

32 123
發新話題