20 12
發新話題

船厰模型

船厰模型

東北風。。。撥開雲霧見青天
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

係咪鬼子的?

回覆 3# 的帖子

大陸的

引用:
原帖由 Hamlet 於 22-4-2015 15:31 發表
大陸的
拱似近排鬼殺咁嘈嗰隻嘅

引用:
原帖由 tango1997 於 22-4-2015 15:40 發表

拱似近排鬼殺咁嘈隻
都係同類型既船,就咁睇都差唔多樣。

如果模型細節係真既, 真係可以掉入垃圾桶

引用:
原帖由 fai84 於 22-4-2015 15:51 發表
如果模型細節係真既, 真係可以掉入垃圾桶
第一隻定第二隻

兩隻都係,不過第二隻連v22都有,同埋連升降機都無就算罷la
第一隻就佈局都抄錯晒,仲要唔明人地設計

回覆 6# 的帖子

樣就差唔多,做工就........
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

第一隻我好似見到三處VLS.....
真係做好打大戰既準備呀.....

模型,做到幾靚幾正都只係一個假象

引用:
原帖由 fai84 於 22-4-2015 16:20 發表
兩隻都係,不過第二隻連v22都有,同埋連升降機都無就算罷la
第一隻就佈局都抄錯晒,仲要唔明人地設計
嗯,可不可以詳細的說說?  例如哪裡抄錯了,人地原設計的原意原理是?

因為我也想知道,也想長知識。

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 13# 的帖子

原設計仲有一部輔助升降機,可以增加出勤次數, 一部回收,一部離開倉庫,
船身高度比西北風級少左一層, 做成船尾升降機同登陸艇出口太逼

回覆 14# 的帖子

有另外一個可能就係取消船塢設計,純直升機,艦尾升降機製造難度聽聞都比較低。

20 12
發新話題