發新話題

人力資源問題

一開始照跟個日文譯名,就出事了。

我估人人都有奮門過,差別在結果。如果不是靠投機,攏斷同衰口臭,實業家係值得學習下,如郭台銘。

基本上佢地係法律上都是白的,如果吾罵下,道德恐怕瓦解得更快。法律係社會的最低界限,道德係社會的最高綱領。

不犯法無罪獲釋成了人們唯—考慮因素時,毁滅便為期不遠了。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-5-2015 10:26 發表
https://hk.lifestyle.yahoo.com/% ... 8%A9-063938826.html
然而,法拉利絶非只是讓車主炫耀的奢侈品,更是可為孩子帶來歡樂的極速天使。作為「香港法拉利會」的義務秘書 ...
香港道路上有幾類揸跑車人:-

1) 法拉利
2) 波子
3) 曰本仔跑車

有一次同個拉利會一個會員飲下午茶! 結論係! 揸法拉利係有錢! 威! 其他人楂GTR個啲係旺角仔! 冇錢買法拉利至玩日本車!

上述個位!

咁騎牛係乜?吾係揾馬掛

《河湟有感》司空圖

What a classic!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-5-2015 16:41 發表
咁騎牛係乜?吾係揾馬掛
騎牛揾馬定義係越揾越好嗎!

個重點係! 騎架(GTR牛仔)係多過100%好處多過騎架(Ferrari 458 Italia馬仔)! 而呢班人既目的係明示及暗示他們係高尚有錢人!

他們唔會講自己架車係一手或易手番來但就會明話啲GTR好普通調街都係又唔係好貴百零萬一架不過要俾過百萬買架曰本國寶級超跑會唔會ON9左啲呀! 雖然GTR係好高料技好快, 但係我們(拉利友)係講意大利人品味, 揸拉利最享受係背後既引擎聲配合內隆豪華皮包圍車箱及灰纖維錶台設備! 你地班睇日本卡通片既旺角人唔會明啦!   

我們只講一句你啲車咁神! 大家一起 "RUN ROUND FIRST TALK LA" 走轉先至再講啦! 他就說句我手車唔快唔中意同其他車玩! 只會同同級車玩!

林寶牛佢地又點睇?

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-5-2015 19:56 發表
林寶牛佢地又點睇?
咪話新牛係VW代造! 冇左原有格調!

揸Zonda同麥拿輪同Appolo過啲車既車主!佢地至睇得上眼!

即係四方西

《河湟有感》司空圖

回覆 158# 的帖子

未結婚前,發夢都想渣Mustang  (2.3T既入門版都好……)

結婚做埋老豆啦,日日渣7人車……

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-5-2015 00:14 發表
未結婚前,發夢都想渣Mustang  (2.3T既入門版都好……)

等一兩年!會有人放右駄版!應該易手價唔會太高!

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-5-2015 00:14 發表

好老公,好女婿渣7人車是常識吧

回覆 163# 的帖子

儲錢去塞班島旅行租返架渣下或者都OK,養架Mustang皮費都唔少

發新話題