21 12
發新話題

新手改槍一問

新手改槍一問

上網睇D師兄話興發20/F改得幾好,但係等得耐,請問仲有冇其他好既改槍鋪???

師兄,小弟都係路過問下,唔通師兄想改大支槍威力?
太大力既話打game好多時都唔落得場架wor...
如果自己打下靶就更加唔太有需要啦  ...  除非師兄屋企好大咁就另當別論啦...
再者 拎槍去改遇上咩麻煩誤會就唔好啦..
譬如撞正師兄幫襯既改槍鋪有幫人改過2j既嫌疑,鋪頭又有師兄既資料,到時就算師兄無改到2j但要配合調查之類就唔好啦..

P.s. 其實最方便系師兄你自己買d件返黎改,我相信改槍最大問題系組裝姐 ...
要改準d 大力d 不外乎都系改hop up, inner & outer, 換埋個金屬slide, 得閒既就改埋夾換個bulb咁
應該都夠用架啦... 拎去出面改仲要比天價工費, 材料費又分分鐘貴過自己買... 如果遇上明搶呢d爛鬼鋪頭更加麻煩
幫你裝條outer都可以2個星期都未有消息 真係笑到瀨屎

我都係咁話。我係一個新人。玩槍唔夠1個月。原裝槍買返槍總是覺得效個不理想(主要是彈導)。之後想換下零件。因為是一1換1。所以覺得不會太難。於是就自己上網趴文睇下有那部份零件會對彈導有影響就自己去買返再打開份爆炸圖自己拆散組裝。拆過一次就理解個結構原來好簡單。出去比人改完全送錢比人賺。除非你要用到手工件

大家又唔好話去槍舖就係JJ槍或者點點點...
槍舖除左力度仲有好多野可以幫到手,就假如想令到ROF高D,或者唔夠順,等等好多事,

有時比D專門做E行的人做唔一定就係壞事

大家都未必係職業槍手,更何況係專業整槍~

有時候比錢,等1,2星期有槍打,好過難整爛整成個月都搞唔好激氣MA~~

BTW 樓主想大家比意見最好麻煩講埋想整咩槍同咩事~~

如果你自認P牌,揸熟D先諗改野。

識多D人,問多D先
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

"名鎗店"都okay的

改槍最緊要知自己想改咩,岩岩隔黎台見到呢張圖真是吹帳。。 嘜而家改槍咁的嗎?
跟飯轉意粉+5 蚊,
意粉轉番飯又+5 蚊,
轉凍飲+2 蚊,
轉熱飲+番1 蚊..
嘜都1 換 1 之後就變高級料理
順帶一題GP本身就是跟BEARING 尾頂的

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

其實拎去槍鋪整槍唔係問題
但如果新手唔太了解自己需要同埋價錢既時候
拎槍去槍店...好容易俾槍店狂SELL你改呢樣改個樣
意思係...原本你只想改少少...百零蚊零件錢
但俾店員講下講下   就會幾條魚先落得樓
唔係話槍鋪呃你
但你自己唔太了解既時候...就根本無還火之力

BTW    俾人改最貴係人工...
有時改少少零件...就算自己手殘整爛左...可能人工費都夠你買3-4粒再汁過
我覺得除非個人好無時間自己搞支槍之外...都係建議自己拆黎玩下...畢竟終有一日會自己拆支槍搞

引用:
原帖由 Dave 於 1-7-2015 10:28 發表
改槍最緊要知自己想改咩,岩岩隔黎台見到呢張圖真是吹帳。。 嘜而家改槍咁的嗎?
跟飯轉意粉+5 蚊,
意粉轉番飯又+5 蚊,
轉凍飲+2 蚊,
轉熱飲+番1 蚊..
順帶一題GP本身就 ...
電槍我咩都唔識
但我覺得佢粒HOP UP膠都幾抵喎
其他就

咁佢比咩料你至得架?係幫你換左。。但二手貨囉

引用:
原帖由 年少無資 於 1-7-2015 12:10 發表
咁佢比咩料你至得架?係幫你換左。。但二手貨囉
拿... 咁講人家可以告你架冇證冇據...

不過聽過外國賓夕飯泥亞州有人咁做 ( 不是香港 ) ... 一支GP 一支MARUI ,GP 果個玩家改哂全SHS 料好開心,MARUI果支改哂GP 料好開心,多出果D MARUI 料又可以單賣100% NEW

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 1-7-2015 10:28 發表
跟飯轉意粉+5 蚊,
意粉轉番飯又+5 蚊,
轉凍飲+2 蚊,
轉熱飲+番1 蚊..
順帶一題GP本身就 ...
嘩。。。我依家先知我手工價極低廉。。。果然係商業奇才

引用:
原帖由 tango1997 於 1-7-2015 19:46 發表

嘩。。。我依家先知我手工價極低廉。。。果然係商業奇才
TANGO 兄黎緊叫價要由燒味飯增值到紅磡 海逸BUFFET 至得... 唔係真係做爛市

得閒又拆下支AEG研究下先
小弟玩開GBB希望唔會拆爛左啦

引用:
原帖由 FunggI 於 1-7-2015 20:53 發表
得閒又拆下支AEG研究下先
小弟玩開GBB希望唔會拆爛左啦
拆爛左咪成個波箱連膽買都係幾舊水,又BEARING 尾頂又巨MM BEARING 又鋼齒又嘜又物,仲平過你分開換心肝皮廢神

21 12
發新話題