29 12
發新話題

[東馬]usp compact 開箱

[東馬]usp compact 開箱

今次係馬記第2支(第1支係HK45)有blow back 功能既H&K手槍, 雖然話出都出左幾年, 但最後總算有得玩...

開箱一定要有刀!!

打開盒之後..會見到USPC本體, 彈匣一隻, 同埋一個膠槍燈MOUNT...而另外一半係發泡膠後面就係說明書...

個盒前面有個長方形既紙盒仔, 入面收埋左一條六角匙, 一包BB彈, 2粒打空槍用既配件同埋一個塞落槍管既野

先睇下支槍, 一如以住, 馬記既左面係好完美...刻字齊哂, 檢查章都有...下身係就咁寫住USP

到右邊啦, 有MARUI最自豪既刻字

上面望落去, 假PIN位打得岩...

後面望過去, 準星有白點, 係金屬既, 後準星係用2粒羅C鎖住, FOR KSC 果D唔通用...

前面望過去, 有HK特色既鏜線, 不過影唔到

拉開滑架, 會見到較HOPUP DIAL, 同埋SLIDE STOP果塊金屬片

SAFETY, 向上係SAFE, 向下就DE-COCK,

SLIDE LOCK, 唔駛用彈弓

槍管部份可以見到新既HOPUP SYSTEM, 而回鏜杆有2段彈弓...

飛機容量好大, 音爆聲好正...另外值得一提係...佢用一條長PIN頂住飛鏢, 唔似以前用咁舊野再上粒羅C仔...

拍頭, 唔駛上羅C, 就咁套落去

E張相, 明既人會明

都係,明既人會明

DE COCK 3部曲
1. 咩都未搞

2. 向下輕輕按SAFETY, 會見到撞針會向後, 之後LOCK左

3. 再用D力向下壓, 撞鎚會打落撞針

我發現撞鎚係有4個位可以LOCK住

睇番條滑架, 槍頭果度有落金屬片補強

膠滑架SLIDE STOP 位係DUMMY, 功臣係飛機座前少少既金屬片

值得一提係推彈上去果舊野改左設計

同埋入氣咀深左, 好插左

最後, 條骨, 一般手槍燈都上到

一如以往, 馬記槍都唔係做花瓶的材料

另外, KSC COMPACT匣係插唔落馬記下身

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 相片分享 29-6-2015 00:50
  • gtoray 金錢 +20 相片分享 29-6-2015 00:50
我生得聰明得罪你咩!!!

東馬... 我以為又有新廠.....

引用:
原帖由 gtoray 於 29-6-2015 00:49 發表
原本想叫東方名駒

難道這玩意就這麼沒有存在感嗎?

Signature over size

師兄 請問個後座比起hk45係咪一樣㗎?官網都寫住同樣係15mm直徑的飛機

回覆 4# 的帖子

係囉 我都想話 馬記第一支h&k gbb唔係hk45咩 xD

引用:
原帖由 Ronnie 於 29-6-2015 01:46 發表
難道這玩意就這麼沒有存在感嗎?

係WOR醒唔起有E支

不知為何HK45像被世人遺忘… 連補品也有限…
相反另一支M&P 9手槍就多補品了,連飛機座和飛機也推出了,跟本不怕打top gas 打壞零件…

碌刀仔巧打耳呀
咩牌頭?

引用:
原帖由 alexmgjai 於 29-6-2015 11:33 發表
不知為何HK45像被世人遺忘… 連補品也有限…
相反另一支M&P 9手槍就多補品了,連飛機座和飛機也推出了,跟本不怕打top gas 打壞零件…
因為chris costa 同 travis haley 冇拎過上手

引用:
原帖由 gtoray 於 29-6-2015 11:55 發表
碌刀仔巧打耳呀
咩牌頭?
https://www.sandsprecision.com/pocket-shiv-184.html
係e把, 成把得尾指咁長

我如果冇記錯,USPC 9mm V7款個Grip位係冇HK Marking,真係就得USP 3個大字。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 29-6-2015 00:48 發表
今次係馬記第2支(第1支係HK45)有blow back 功能既H&K手槍, 雖然話出都出左幾年, 但最後總算有得玩...

開箱一定要有刀!!

打開盒之後..會見到USPC本體, 彈匣一隻, 同埋一個膠槍燈 ...

引用:
原帖由 48191 於 29-6-2015 16:58 發表
我如果冇記錯,USPC 9mm V7款個Grip位係冇HK Marking,真係就得USP 3個大字。

聽過一個講法係美國同德國版既分別

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 29-6-2015 17:10 發表

聽過一個講法係美國同德國版既分別
並不是美/德版分別, 是frame及火控的設計有少許改動了
小弟所知大約在04年開始USP大字的grip見街

呢個video有對比
舊frame, KK = 99年出廠
新frame, BA = 10年出廠
https://www.youtube.com/watch?v=1yK3UUC-ksg
1:45 = 新舊左右marking 對比
2:10 = 新舊frame都係德國造
2:50 = 新舊frame主要分別之處
3:15 = 新舊火控主要分別之處
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gtoray 於 29-6-2015 00:49 發表
咪係! 不如改個BunNun名! 麥Lu兒! 叫'麥Lu'!

29 12
發新話題