發新話題

想自己改mp5j做1.9焦耳...

引用:
原帖由 42195run 於 6-11-2007 20:40 發表
1.使唔使換個摩打同電?
2.除左彈弓之外有d咩重要既野係一定要換埋?
3.用咩彈弓好?(1.9焦耳)
4.人地改同自己改分別要幾錢?(大約)

thank you
嗯,就以我所知(因為我不是經常改槍),你要打這麼大力的話,應該要用上9.6以上的電,但摩打就用回原裝的已可,基於這麼大力的關係個人認為除了彈弓和電外,其他你打壞了才算,因為這麼大力令槍枝減壽是必然的了.給人改要冒被人"滾你錢"的風險(因為願意改成這樣的,多數不是好店.)自己改最基本要對aeg的結構有所認識.

題外話:打罐子的話原裝力已經很夠,而且大力不等於長射程和準繩的.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

討論得好激烈
但係請大家唔好用一d扁低人ge文字

如果玩今大,不要買國貨,有d一買返黎就低邊,

樓主
聽說博c模型改1.9j 手工好好
你可以問下佢點改

個人建議你去槍街搵Dr.改,佢十年經驗,精工改槍,叫佢幫你改1.9j 岩晒!

引用:
原帖由 Kane 於 7-11-2007 01:11 發表
樓主
聽說博c模型改1.9j 手工好好
你可以問下佢點改
比你搶先添

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:40 發表

力唔夠射程會遠嗎?
室內40M 射程還不夠嗎?
閣下打開室內體育館乎?

引用:
原帖由 於 7-11-2007 01:15 發表

室內40M 射程還不夠嗎?
閣下打開室內體育館乎?
我既意思係射程同威力成正比例

引用:
原帖由 ZaMaR 於 7-11-2007 01:12 發表
個人建議你去槍街搵Dr.改,佢十年經驗,精工改槍,叫佢幫你改1.9j 岩晒!
就是傳說中的一雞8千?? ,那麼7j店又如何
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 00:40 發表

力唔夠射程會遠嗎?
咁要睇你咩叫"夠",咩叫"遠"喇
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:18 發表

你不如買支打9x19 Heckler-Koch出的mp5
射程同威力成正比例

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:18 發表

不完全正確
唔同威力ge槍都可以有一樣ge射程

引用:

這只是理論上,而實際上會受很多東西影響,如:彈重,氣密等.(題外話:有次我的朋友用一枝2面力的16a2,竟然不及我的原裝力g36k遠. )
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 ZaMaR 於 7-11-2007 01:12 發表
我唸我都係要自己試下改槍
經驗富豐既老手都係要踏出第一步
(當然我唔係想做改槍師博)

引用:
原帖由 42195run 於 7-11-2007 01:24 發表

我唸我都係要自己試下改槍
經驗富豐既老手都係要踏出第一步
(當然我唔係想做改槍師博)
反正比人整
不如自己玩下先
衰左先比人整lor

發新話題