發新話題

南北韓準備開片?

引用:
原帖由 kaige321 於 24-8-2015 12:41 AM 發表

見到新聞話肥仔金d潛艇出曬港,唔見左
莫非用潛艇射導彈打首爾
呢次大劑勒 佢有無足夠資源做好保養架?

引用:
原帖由 kaige321 於 24-8-2015 00:41 發表

莫非用潛艇射導彈打首爾
去晒澳門叫G。。。

引用:
原帖由 kaige321 於 24-8-2015 00:41 發表

莫非用潛艇射導彈打首爾
北韓除佐一隻G級潛艇用黎試驗發射SLBM之外,無一款可以射導彈,佢最多係個D微型特攻潛艇。

最重要係,佢有夠多燃料先講。

肥金既微型潛艇據我所記得無導弹就連魚雷發射管都無。所以我估佢都係擺姿態。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 24-8-2015 10:55 發表
肥金既微型潛艇據我所記得無導就連魚雷發射管都無。所以我估佢都係擺姿態。
唔係無,記得1996年南韓咪捉到一隻,話俾漁網纏住失去動力漂到南韓海岸,個隻就有發射管,可以發射魚雷同放水雷,200噸都無。

1988年當時蘇联眼見中國改革開放十年搞得有聲有色,深圳大厦林立,就派了外長波波夫來華特意到深圳考察,仲由深圳遠望香港,可惜三年後蘇联土崩瓦解。 ,同年中國(鄧小平)亦向肥金啊爺金日成提議北寒改革開放,可借鑒中國經驗,而只有改革開放才能夠改善暖飽的老問題。可惜金日成當作耳邊風。
FBC1

多謝師兄指正,過去南韓俘獲過唔止一艘,都係無配置水雷,魚雷等武器,原因可能艇身太小。
FBC1

仲有一個原因,動力系統,當用作滲透載得人多,再加上艇身太小。
FBC1

大陸在北韓邊界高度防守! 最怕一話打丈! 班北韓癱民到時湧入大陸! 到時邊有飯俾佢地食! 大鑊!

引用:
原帖由 Hamlet 於 24-8-2015 11:10 發表

唔係無,記得1996年南韓咪捉到一隻,話俾漁網纏住失去動力漂到南韓海岸,個隻就有發射管,可以發射魚雷同放水雷,200噸都無。
我入过去la! 要戴上頭盔,唔係撞爆頭!

潛艇只是布雷同伏撃戰艦民船,美佬已難馳援,轟炸同登陸,韓國被封鎖兩三日,連同股市,可以退回幾年前!

北韓擁有既係令南韓炸回七十年代的能力。而北韓,最多被轟回八十年代,不過無所謂,因為全國地下化,軍事要塞化。

也許南韓靠手机同整容洗左底,不過係我眼中,兩邊過招手段一擔擔,謝賢與曾冮是也!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 86# 的帖子

咁即係瓦片撞瓷器,同歸於盡

個人認為北韓既軍備大致上仲差過美國入侵時既伊拉克
缺乏物資,砲管生鏽 一旦開火唔係啞彈就炸膛居多
最大既武器係開放邊境 容許國民到南韓團聚
如果真係有北韓兵入侵 南韓唔駛用子彈
用糧車...

北韓根本係停留在石器時代! 炸一千次都係一樣!

會唔會同當年"衣拉黑"一樣! 北韓打入南韓, 跟着美國同聯合國介入打北韓! 但係今次中國同穌聯一起幫北韓.......打十年!

引用:
原帖由 Sophi_hk 於 24-8-2015 14:13 發表
咁即係瓦片撞瓷器,同歸於盡
邊個話瓦片會爛架

平生我有兩個國家經常硏究,收集資料。。。就係瓦片同佢前大佬
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題