發新話題

南北韓準備開片?

北韓自立國到蘇联解體前,國情大致穩定,但人民極其量只有二餐温飽,全靠共產陣營接濟而得來。(蘇联,中國)
南韓前總統扑正熙在位時,的確政局時有動盪,但人民生活除三餐豐足,家具电器車輛交通医疗一應俱全,絕非北韓可以相比,當時南韓係亞洲四小龍之一。
FBC1

花生期貨價格下跌。
引用:
原帖由 Nep21 於 25-8-2015 10:41 發表
哂晒我啲花生

一早睇死肥仔金啦

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

肥金唔簡單架,佢曾經想殺金正南後來被中方阻止。呢次搞咁大動作,只係擺姿態攞着數,佢係醒既自己知自己事
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 24-8-2015 23:07 發表
講到尾我真心想北寒能改革開放,只有咁才可解决温飽,民以食為先啊。我國有句古語:三餐足而知榮辱。二餐不继你講乜都係廢話。 我講過算數,北寒真的改革開放我定必去當地卡拉ok。以表支持支持。 ...
無錯。。。。開放家禽市場係吸納資金既重點。。。君看出口烏克難,鵝妹,北菇。。。。無家禽出口業同內銷。。。當初邊支持到

其實日本,南韓都係一樣戰後唔靠禽業,死水一潭。
FBC1

我係認真的,講真話。呢個係一個過程,古往今來都係一樣。
FBC1

Tango 師兄多讚賞
FBC1

多謝讚賞。
FBC1

其實去家禽卡拉ok,係要有能力(體力,財力),有勇氣(禽流感)才做到架,非易事。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 25-8-2015 14:20 發表
其實日本,南韓都係一樣戰後唔靠禽業,死水一潭。
男寒頂盛期係80s中至90s頭

引用:
原帖由 FBC1 於 25-8-2015 14:23 發表
我係認真的,講真話。呢個係一個過程,古往今來都係一樣。
所以呢個行業。。。係中國。。。係未停過。。。除左文革時期!

除了日本,南寒外,台湾,大6都係一樣。禾作為中華兒女曾紀何時經常北上濟貧,羅湖村,沙咀,沙湾,深圳水庫哀鸿扁野於心何忍。仲有東莞有個媽咪同我講:粉紅色的头,可遇不可求。一聲令下十多個GG齊齊脱去上衣。我即時就失去左理志同知覺了。之後發生咩事……唉。
FBC1

之後我学精了,適當時候要喊……唔好。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 25-8-2015 14:34 發表
Tango 師兄多讚賞
T兄揾到G己啦

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題