28 12
發新話題

MaRui colt python .375 4吋左輪 - 新手一問

MaRui colt python .375 4吋左輪 - 新手一問

想問下有關 MaRui出品的 Colt Python .357 4 吋左輪的一些問題,希望有人可以幫忙解說一下。

1) 請問大約是多少焦耳?
2) 此類左輪是否可改裝以增加威力?
3) 是否有彈殼可退出的?
4) 值得買嗎?

小弟未玩過氣槍,但好想開始。亦想由此槍開始,希望各專家提供資料,意見作參考! 謝謝!

引用:
原帖由 sataneinstein 於 23-8-2015 00:03 發表
想問下有關 MaRui出品的 Colt Python .357 4 吋左輪的一些問題,希望有人可以幫忙解說一下。

1) 請問大約是多少焦耳?
2) 此類左輪是否可改裝以增加威力?
3) 是否有彈殼可退出的?
4) 值得買嗎?

小弟未玩 ...
1---0.6j ~ 1j
2---無希望
3---不能,除非改裝
4---個人感覺值
5---小弟並非專家

樓主玩槍目的。。。例如。。。收藏。。。打game。。。練靶。。。其他

要知到你開邊飯。。。先可對症下藥

個人認為: 第一枝鎗最好買番枝正正經經半自動手鎗
呢枝左輪買嚟玩下係OK, 但作為入坑第一枝鎗小弟就唔係太建議
買嚟都係貪得意, 冇乜機會打

引用:
原帖由 tf141 於 23-8-2015 01:08 發表
個人認為: 第一枝鎗最好買番枝正正經經半自動手鎗
呢枝左輪買嚟玩下係OK, 但作為入坑第一枝鎗小弟就唔係太建議
買嚟都係貪得意, 冇乜機會打
有左輪局。。。。 you interest?

引用:
原帖由 Tango1997 於 23-8-2015 01:10 發表

有左輪局。。。。 you interest?
禾都茅左撚

Thanks 咁多位。

主要係想行出第一步作收藏,射下靶。

半自動手槍,都有興趣,不過左輪興趣大啲。 其次係中型小小啲半自動步槍.

剛剛買了WG 6mm 8?Revolver
原裝有1.6j(冇機係手未試真實有幾j)

OP可考慮下

P.S barrel長左D

引用:
原帖由 Opica 於 23-8-2015 11:09 發表
剛剛買了WG 6mm 8?Revolver
原裝有1.6j(冇機係手未試真實有幾j)

OP可考慮下

P.S barrel長左D
對。。。。但該槍外型。。。no good

引用:
原帖由 Tango1997 於 23-8-2015 12:23 發表

對。。。。但該槍外型。。。no good
各花入各眼

6'' 型好多

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

支槍打134A都好準,10至13米上靶冇難度。但如果用開Automatic就要練過D手勢。
有兩點要注意:
1)壞咗冇得整;
2)扣trigger力道頗大。
但用起上來頗靜,Side arm可以按受。玩暗殺一流,但一駁火就輸蝕。
我嗰支係Marui Python 357四吋管改Carom checker馬仔毫子木grip。
[quote]原帖由 sataneinstein 於 23-8-2015 01:21 發表
Thanks 咁多位。

主要係想行出第一步作收藏,射下靶。

半自動手槍,都有興趣,不過左輪興趣大啲。 其次係中型小小啲半自動步槍.

引用:
原帖由 48191 於 23-8-2015 15:11 發表
支槍打134A都好準,10至13米上靶冇難度。但如果用開Automatic就要練過D手勢。
有兩點要注意:
1)壞咗冇得整;
2)扣trigger力道頗大。
但用起上來頗靜,Side arm可以按受。玩暗殺一流,但一駁火就輸蝕。
我都覺得真係幾靜

今日試過揸上手。 太輕身,始終想要一把係全金屬。而且無得退彈殼真係到最後接受唔到。

係好靚但無奈放棄!

唔知有無其他廠有出同型號但係全金屬,而且可以退彈殼呢?

28 12
發新話題