發新話題

捕鼠夾邊到買

既然So大C嘅DIY作品係天台,錦就梗係整個巨型玻璃防鼠罩最穩陣啦

用毒藥一般後果係引黎更多老鼠.
老鼠夾至今都仲係最實用既方法.
老鼠嗅覺同味覺最唔能夠忍受棘味.

淘寶

附件

28-8-2015 11:35

嗰款好似斷頭台

引用:
原帖由 reniless 於 28-8-2015 12:31 發表
嗰款好似斷頭台
你真奄尖

附件

28-8-2015 12:46

我經驗。。。老鼠籠最好

早稻田大學研究室的機械老鼠,
能模擬各種欺凌和恐嚇動作,
令老鼠受到生理及心理威脅,
老鼠不快樂時會大幅度減低活動量,
及會不惜一切與威脅保持矩離.

回覆 37# 的帖子

咁學土人咁整個圖藤 上面有人,貓,蛇個頭放向老鼠活動既地方咪得囉

因為米奇頭過身就過,所以唔好睇少細既洞,
仲有其實有機會係廁所游入黎,香港唔知會唔會...
所以平日建議COM廁所板
無捉過所以幫唔到咩手,純分享SORRY
https://www.youtube.com/watch?v=0t2VPBF6Kp4

今次我佈下天門陣!捉到0.99一雞八千!打到佢許文強咁!

另外,五金店老闆話,之前漁護署全港回收老鼠夾,仲明令以後禁用,真係不撚知所撚謂!!!!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-8-2015 20:31 發表
今次我佈下天門陣!捉到0.99一雞八千!打到佢許文強咁!

另外,五金店老闆話,之前漁護署全港回收老鼠夾,仲明令以後禁用,真係不撚知所撚謂!!!!
可能似捕獸器。。。所以。。。。。。。。

狗官當道,鼠輩横行

橫批:不知所謂

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

附件

28-8-2015 22:45

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-8-2015 21:37 發表
狗官當道,鼠輩横行

橫批:不知所謂

我估是那班愛護動物人仕投訴,正苦才咁做

發新話題