發新話題

捕鼠夾邊到買

捕鼠利器

以4.5mm / 6mm擊殺?
不過槍口可能太多"生果"
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

以下方法一定掂:-

貓 唔止叮噹會怕老鼠 然後有D捉到會當戰利品放係你床邊
而狗都會捉老鼠 不過兩者共通點都係大食過老鼠 捉既時候有機會撞爛野

以前我有隻名叫呀豬(Ginger 貓)! 佢好惡又唔Likey俾人摸! 但摸佢都OK要小心! 當有老鼠走入來(由街走入屋多數係大肚老鼠婆)! 呢隻呀豬就等待隻大鼠生一窩細鼠出來之後就大䦕殺界! 先Dap左隻鼠媽落肚! 再玩死啲老鼠BB! 再擔來廚房門口排隊示眾! 但隻少爺仔黑白仔就一早企係廚房(Pantry)門口扮係佢捉! 我們個個都知道條仆街仔(黑白)晚晚出街溝女! 識條鐡咩!

我想揾隻做到野既貓。。。用老鼠膠始終係貴,總要等佢落叠。。。。唉!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

可能捉隻流浪貓返屋企養會比較識捉老鼠
不過聽講唔好餵全飽 然後有D貓除左食飯時間外都唔見左影..

引用:
原帖由 0o0p 於 29-8-2015 13:09 發表
可能捉隻流浪貓返屋企養會比較識捉老鼠
不過聽講唔好餵全飽 然後有D貓除左食飯時間外都唔見左影..
貓要疴屎食反又係煩,万一同老鼠fan埋又係死。。。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

養隻大王虎甲蟲就定晒。

再唔係就養馬來西亞地老虎,海南黑地老虎,哥利亞巨人捕鳥,越南捕鳥,防鼠害之餘仲防埋鳥害。

附件

29-8-2015 21:16

29-8-2015 21:16

記得細個讀過一課書。。。皇宮有老鼠,就養貓,點知貓太多,就養狗,點知狗太多,就養。。。。。。。。。。。。。。最後養返老鼠解決。。。

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-8-2015 12:59 發表
我想揾隻做到野既貓。。。用老鼠膠始終係貴,總要等佢落叠。。。。唉!
養流浪貓要用時間籣! 要揸隻貓娜! 等隻貓出去搞大個肚生貓仔, 再從啲貓仔找兩隻最睲目! 最好就一仔一女! 其他啲貓就唔要載去俾貓婆或SPCA! 大小小就掩隻女! 咁就有十年你屋企冇老鼠!

岩岩摷到。。。原來皇家倉有呢隻貨攞

比樽我

《河湟有感》司空圖

發新話題