16 12
發新話題

急問:2300左右有甚麼AEG選擇?

急問:2300左右有甚麼AEG選擇?

公司同事搞場室外game
但唔肯受gbb rifle(我個支原裝we scar l )

宜家睇中ics 551 lb metal version. 想問2300左右有沒有其他選擇?

今晚或聽日要買所以唔夠時間research

迫我入番AEG坑

ps想問下ics同g&g邊間廠會㩒用D?1

g&p mots 12.5 keymod wire cutter

買黑色。。。玩完放比我

明昌有現貨

師兄有冇可以即買即落場?

引用:
原帖由 Opica 於 9-9-2015 16:08 發表
師兄有冇可以即買即落場?
out door 乜野力先?

1.4.....

或者有冇師兄肯出讓。。。

其實ICS同Amoeba
我覺得係完裝落場
最掂ge選擇

Amoeba...未用過…耐用性如何?

為一場game買枝鎗?
我係你就租鎗或者打手鎗算

邊個場打? 或者LEE度D師兄識到熟人,可以幫你HOLD住全場最好O固支槍俾你[支好O野唔會隨便租出去,講你就信LA HAHA], 個表現唔差的. 試過掃齒,問場主攞支G36, 30米中A4冇難度

引用:
原帖由 tf141 於 9-9-2015 23:53 發表
為一場game買枝鎗?
我係你就租鎗或者打手鎗算
話就話到出年仲有5,6場。。。

據同事講上年9月到今年4月打左9場。。。

G&P :多數槍款都是2200~ 2500呢個價位,外觀非常靚仔,主力槍係得M4 但好多唔同款 ( 我知仲有M14 AK 同 M249 ) ,原裝1.4~1.6 J,
原裝不準,HOP 膠是糞必須更換,多多少少需要執的槍牌子,膠料唔掂電閘部件易變型,但近年平左唔少當買個殼都有得諗,
PS 近排出物RECOIL 款有得震但BOLT 片唔識郁。用車仔電易入手。

KA :平價之選係佢撤出香港業務時都叫做新手恩物,整體是COPY MARUI 居多,千幾蚊價格香港製造見得人,
升級都是用番MARUI 料無難度,近年香港賣的都是以前槍款,P90 、M4 等大路野,平平地可玩。

S&T:以前同ARES 合作的公司,槍款基本上同ARES 一樣但平一點,原裝準度已經唔錯試過拎支嘜都唔改G36C 去打汽水罐,20 米距離單發十有七中,
多數有快拆彈弓,易於換力,原裝大概1.6 J 。此牌子有SPORTLINE 平價款但個人不建議,用料雞十分多。

CA:香港製造性能良好的AEG 牌子,現在長期特價千幾蚊一支非常抵玩。

MARUI :現在次世袋M4 非常賤價,傳說現袋有24XX 不知屬實否,但名搶則的確是26XX,原裝得0.8J,需用專用電 ( 或自己焊車仔插也不難 ),
可改力至1.4 J 以下,本身準度非常優異,注意M4 系的彈弓長度非常嚴格只可容納到21 圈左右,而同廠SCAR 的彈弓則通用一般AEG 彈弓。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

想問埋vfc

唔該師兄

回覆 1# 的帖子

G&G Combat Machine CM16 SRXL AEG (w/ ETU),
新款膠鎗夠輕,又平.

引用:
原帖由 Opica 於 10-9-2015 14:59 發表
想問埋vfc

唔該師兄
VFC 之前算是高價位的AEG ,跟MARUI 睇齊的價格,
槍身處理數一數二靚,內件亦交足貨,原裝VFC 準度算是良好的,火力大概 1.6 J,
係有次世代之前,其SCAR 是出得最正的 ( 雖然有左右選擇制唔同步問題 ),
現在VFC 起碼有一半以上資源投在GBB,餘下才是AEG,而AEG 價格亦大幅下降,尤其近年出的M4/M16 潮款,二千前後有交易又型仔,
雖然冇得震冇清彈斷電之類,但純粹AEG 來說個人覺得性能優秀。起碼唔洗執落場是打得準的。

至於GBB,VFC 有個潛規則就是第一水唔好買,OPICA 師兄似乎玩開GBB 也不需我多言。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

16 12
發新話題