22 12
發新話題

減薪 ?槍手都唔做

減薪 ?槍手都唔做

減薪 ?槍手都唔做

唔好以為有信仰,員工就可以獻身,話說近日回教極端武裝分子伊斯蘭國(IS、ISIS),就因為減薪問題,爆發集體離職潮,無糧出,連僱傭兵都要另媒高就,唔同你搏。

IS殺手一個月嘅人工,原本有二百六十英鎊(約三千港元),而家突然因為財政問題,要減到去六十五 英鎊(約八百港元),減薪幅度高達七成半。

組織減人工,減到得番七百至八百蚊一個月,令目前已有至少二百名槍手,  唯有另媒高就, 從伊拉克北部撤退,去敘利亞尋找待遇更好的地方。

資料來源:Mirror
http://centralmarket.tumblr.com/ ... D%E5%94%94%E5%81%9A

我地呢班打工仔,通街走糴直頭系壞腸胃,搵個些少到月底點夠駛(歪過鬼),確係認真濕滯...
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

嘩!咁咪變成痾屎痾撚!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-9-2015 19:46 發表
減薪 ?槍手都唔做

唔好以為有信仰,員工就可以獻身,話說近日回教極端武裝分子伊斯蘭國(IS、ISIS),就因為減薪問題,爆發集體離職潮,無糧出,連僱傭兵都要另媒高就,唔同你搏。

IS殺手一個月嘅人工, ...
減人工就可以:原則,宗旨,宗教,精神领袖都可以唔要同出賣。
FBC1

聖戰士也要吃飯的!
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

一個月嘅人工,三千港元 不如在香港打War game Thx for sharing

引用:
原帖由 tinyau1134 於 30-9-2015 21:58 發表
聖戰士也要吃飯的!
喂! 哥仔! 呢班係人! 唔咪拎蛋機內個班性鬥仕!

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-10-2015 00:28 發表
一個月嘅人工,三千港元 不如在香港打War game Thx for sharing
元朗班乜基乜但去做運輸都有八千月薪啦!

作天有包頭哥哥去元朗某槍掂問! 卦住個支AK係咪真槍! 我要買一支! 即時笑死....... 唔通 IS 襲港!   

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-9-2015 19:46 發表
減薪 ?槍手都唔做

IS殺手一個月嘅人工, ...
揀哂D中東美女來香港做G....咪解決到資金問題law...又要收埋自己食...又無銀用...又要威威...BJ LA

引用:
原帖由 Tango1997 於 1-10-2015 11:15 發表

揀哂D中東美女來香港做G....咪解決到資金問題law...又要收埋自己食...又無銀用...又要威威...BJ LA
巧提議。
FBC1

引用:
原帖由 rho837 於 1-10-2015 11:10 發表

作天有包頭哥哥去元朗某槍掂問! 卦住個支AK係咪真槍! 我要買一支! 即時笑死....... 唔通 IS 襲港!   
條友包頭架!佢刚到香港?咁ON9。
FBC1

引用:
原帖由 Tango1997 於 1-10-2015 11:15 發表

IS套餐! 五個一齊上!

引用:
原帖由 rho837 於 1-10-2015 12:03 發表

IS套餐! 五個一齊上!
上校你話五個一齊上,年紀大食唔晒。
FBC1

引用:
原帖由 rho837 於 1-10-2015 11:10 發表

有次我係槍街公園交收枝we ak gbb有個包頭哥哥都問我係咪真槍,係邊到買

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-10-2015 16:14 發表

有次我係槍街公園交收枝we ak gbb有個包頭哥哥都問我係咪真槍,係邊到買
你話佢知。。。貴過真

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-10-2015 16:14 發表

天竺人問你?!

He want to make a world???
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

22 12
發新話題