發新話題

大改~~1秒4x發的2號波箱

有D嘢攪唔清想問亞龍師兄,那邊教改cut齒係(起始拉天梯既頭幾格, 削尾個幾格會令拉橋回唔切漏氣)。
但我看見亞龍師兄係Cut尾幾格,可否賜教.

引用:
原帖由 0050100 於 14-11-2007 00:36 發表
有D嘢攪唔清想問亞龍師兄,那邊教改cut齒係(起始拉天梯既頭幾格, 削尾個幾格會令拉橋回唔切漏氣)。
但我看見亞龍師兄係Cut尾幾格,可否賜教.
我自已試過兩樣都得,但CUT到三格時後面的可能會漏氣
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

明白了,Thank you亞龍師兄.

唔..............
放左係到幾日,係時候貼去氣槍維修站 la..

嘩...........師兄既教學好好呀,真係好多謝你呀
不過我想問問,eg1000及gp m120的摩打齒可唔可以換架?
如果可以,應該點樣換呢?
我試過用暴力都係搞佢唔掂,我新買返嚟既摩打齒側邊有個孔,但係原裝個摩打齒就無既

引用:
原帖由 亞龍 於 14-11-2007 22:01 發表
唔..............
放左係到幾日,係時候貼去氣槍維修站 la..
咪咁大件事 , 考起大師兄呀
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

引用:
原帖由 kk3296 於 14-11-2007 22:09 發表
嘩...........師兄既教學好好呀,真係好多謝你呀
不過我想問問,eg1000及gp m120的摩打齒可唔可以換架?
如果可以,應該點樣換呢?
我試過用暴力都係搞佢唔掂,我新買返嚟既摩打齒側邊有個孔,但係原裝個摩打 ...
馬老二的有工具先換到架
槍鋪有得賣,$100-200

引用:
原帖由 qkraymond 於 14-11-2007 22:10 發表

咪咁大件事 , 考起大師兄呀
唔明???

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 12-11-2007 19:17 發表
好似odaan兄可以47
46 , 做法接近 , 但係龍哥鑼波箱 , 小弟鑼拉橋

想問一問龍哥,aks74u又點改?

- aks74u要改用咩氣咀?
- aks74u要lo波箱?
- 最好用咩天梯,氣缸同缸頭?
- 如果我想偷輕個天梯,又會唔會對你果種setting有影響?

可以分享下你改支aks74u的心得麻 ?

引用:
原帖由 THK_FireKinji 於 21-11-2007 20:32 發表
想問一問龍哥,aks74u又點改?

- aks74u要改用咩氣咀?
- aks74u要lo波箱?
- 最好用咩天梯,氣缸同缸頭?
- 如果我想偷輕個天梯,又會唔會對你果種setting有影響?

可以分享下你改支aks74u的心得麻 ?
1.用AK氣咀習可以了
2.3號箱唔洗鑼箱以夠時間上彈
3.天梯到家下都冇邊隻可完全接受到一秒四十發以上
打得快其實條梯好短命,以前我用藍色GP,但以經冇出了
氣缸冇所為,只要鑽多孔便可,缸頭用膠缸頭最好
有錢多就買個GP 3號7mm箱把
4.唔會.....

明白哂,唔洗lo箱唔洗換氣咀
但係都係用番膠的單向拍頭?

36c 可以這樣子嗎

Spring Guide又用咩??
另外你果隻gp藍天梯已經冇出,
有咩推介,ac好還是df好?

發新話題