31 123
發新話題

[KSC/KWA] KSC KTR-03S

KSC KTR-03S

昨日行過長沙灣"槍天糖", 見做特價, 入去八下有咩好野. 見到之前想買但唔捨得買0既KSC KTR-03S都有特價, 只要22xx, 千載難逢, 買支玩下先~

之前無買KTR-03S除左價錢外, 槍管太長亦係我考慮理由之一, 所以決定鋸短管再攪牙..................

多得某DIY達人教路, 0係旺角"善昌"買左正牙14mm x 1.0"牙板"攪牙用, 牙板唔算貴, 只要120, 如果出去比人改, 肯定唔只呢個價, 而家平靚正DIY仲好

附件

28-1-2016 22:38

原裝樣

FullSizeRender (2)_大小 .jpg (46.48 KB)

鋸咁多外管

FullSizeRender (2)_大小 .jpg

IMG_9451_大小 .JPG (42.37 KB)

14mm x 1.0"牙板"

IMG_9451_大小 .JPG

FullSizeRender_大小 .jpg (44.18 KB)

攪牙

FullSizeRender_大小 .jpg

FullSizeRender (3)_大小 .jpg (34.56 KB)

完成

FullSizeRender (3)_大小 .jpg

IMG_9454_大小 .jpg (45.93 KB)

試裝

IMG_9454_大小 .jpg

IMG_9456_大小 .JPG (40.76 KB)

完成品

IMG_9456_大小 .JPG

IMG_9457_大小 .JPG (56.49 KB)

IMG_9457_大小 .JPG

IMG_9458_大小 .JPG (57.27 KB)

IMG_9458_大小 .JPG

IMG_9459_大小 .JPG (55.61 KB)

IMG_9459_大小 .JPG

IMG_9460_大小 .JPG (43.73 KB)

IMG_9460_大小 .JPG

IMG_9461_大小 .JPG (58.92 KB)

當然唔少得至愛TAC Vector紅點鏡

IMG_9461_大小 .JPG

IMG_9464_大小 .JPG (52.56 KB)

KTR特有手柄selector

IMG_9464_大小 .JPG

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

1 個讚好! TOP

高手高手
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

巧L靚咼.
FBC1

你居然用番呢個托

回覆 4# 的帖子

我鍾意舊款尾托

改左靚左.
FBC1

槍身上蓋係唔係鬆鬆地 KWA有呢個問題唔知KSC有沒

靚仔哂

引用:
原帖由 nec338 於 29-1-2016 00:47 發表
槍身上蓋係唔係鬆鬆地 KWA有呢個問題唔知KSC有沒
一樣鬆鬆地

成支槍細節都好夾,隻夾造型好靚

短管靚仔曬
係呀,Cut管+攻牙我比鋪做過要三百甘上下。
不如自己買個tools都化算

之前都試過好似師兄甘cut管

0成本, 自己用鋸機鋸支G3

引用:
原帖由 lekch 於 29-1-2016 09:34 發表
之前都試過好似師兄甘cut管

0成本, 自己用鋸機鋸支G3

有攪牙嗎?我買唔到反牙牙板,始終反牙火帽多選擇啲

引用:
原帖由 RCman 於 29-1-2016 09:00 發表
短管靚仔曬
係呀,Cut管+攻牙我比鋪做過要三百甘上下。
不如自己買個tools都化算
有工具之外現時我自己有workshop 做更方便

引用:
原帖由 jacko 於 29-1-2016 10:05 發表

有攪牙嗎?我買唔到反牙牙板,始終反牙火帽多選擇啲
我係用adapter, 當初只係想換火帽
不過買錯左mc51用既adapter,用唔到落g3到
為左就返個adapter, 而CUT短支槍

31 123
發新話題