發新話題

[others] 3 gun用M4 GBB選擇

引用:
原帖由 loveless 於 14-5-2016 23:49 發表
我全部airsoft都係打6mm BB
我都係

引用:
原帖由 awwan 於 14-5-2016 23:47 發表
C兄, 我剛剛打3 gun也是用KC02, 因為香港3 gun是跟足美國3 gun nation 條例, 所以才有這樣安排.
真槍口徑影響後座力,氣槍完全是另一回事
難以理解氣槍比賽要跟真槍例

印象中可以用KC-02 打, 不過應該要去非real action 果邊.

引用:
原帖由 rho837 於 15-5-2016 00:16 發表

我都係
咁岩既我又係
我生得聰明得罪你咩!!!

3 gun 吾可以用kc02, 我之前問過三個教練答案係一樣, 只可以用5.56既彈匣, 遊戲規則而已.
在練習班中, 我亦試過冇用rifle, 用手槍取代.

在你玩3 gun前要知道, 是否願意每次拿三支槍加全套裝備上去玩(冇locker租), 而排隊玩兩次?所以我覺得重量係一個問題(當然你係ipsc會員有locker就吾同).

3 gun 工具可靠性行先, 我推介:
手槍: Glock> M&P 9 > Hi-capa
Rifle: Marui m4 gbb
Shotgun: Marui m870

玩得三槍賽! 都預左載基本(手槍,潵彈型及長槍)三支槍去打! 重或輕都預左啦! 同會員有locker唔咪太有關連咼!

步槍一定要買1枝可靠,不會JAM 彈、打空槍或卡飛機,建議新手玩馬記M4,原裝即買即玩,準確度係所有系統中最準(可以詳見REDWOLF AIRSOFT的YOUTUBE CHANNEL,你睇番MARUI M4 準確度測試,再對比另外2條片(GHX M4及PTX MEGA ARM)的準確度測試,一比就知龍與鳳。比較GHX、KSC (小弟有2枝)及其他系統可性,佢算耐用了。而且馬記M4 和VFC 的槍一樣,槍和匣也非常輕,走位和搬槍都輕鬆。

打比賽只求實用和可靠,無SHOOTER可以接受到自己枝槍係STAGE中出事,換來1個"DNF" .... 你試過1次"DNF",你預左個日比賽係陪跑,浪費報名費及整日時間。

Marui 好貴⋯ Out of budget…
另外請問WE M4 有什麼需要即時換?例如內管及hopup膠需要即時換嗎?盡可能的當然最好有壞左先upgrade

引用:
原帖由 atropos_c 於 16-5-2016 18:23 發表
另外請問WE M4 有什麼需要即時換?例如內管及hopup膠需要即時換嗎?盡可能的當然最好有壞左先upgrade
名搶$30XX!!唔貴呀!仲要不用比錢換件(除時比貴咗!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 atropos_c 於 16-5-2016 18:23 發表
重點係你確定要用GBB打3GUN嗎? 如是:即你係打Real Action, 你有準備A.P.X 870嗎? 支870及其他相關用品都唔小錢!!
一個什麼也不懂的老兵!!

Apx shotgun 我之前入左一枝,打算共用先⋯ 而我同女友都係岩岩學玩,又要買gear 又要買槍⋯ 積少成多都幾貴⋯

我知馬記產品不嬲有保證,但好似personal custom 度有d不及WE,我女友係屬於志在參與(及照相 ),所以外表遠重要性能

引用:
原帖由 JFCP 於 17-5-2016 12:07 發表

名搶$30XX!!唔貴呀!仲要不用比錢換件(除時比貴咗!!
而家$28xx咋

引用:
原帖由 atropos_c 於 17-5-2016 20:26 發表
Apx shotgun 我之前入左一枝,打算共用先⋯ 而我同女友都係岩岩學玩,又要買gear 又要買槍⋯ 積少成多都幾貴⋯

我知馬記產品不嬲有保證,但好似personal custom 度有d不及WE,我女友係屬於志在參 ...
志在參與全set全部老翻都唔少嘢..
當你同你女友share 3枝槍同mags, shot gun shells
仲有:個人裝備:pistol holster,
mag pounch (最低限度rifle & pistol 各一)
Shot gun shells holder 好多個
腰帶.... 可能你地打開ipsc 冇咗幾樣,但諗下,其實每人平均要掉多最少二千幾。

志在參與
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 18-5-2016 00:21 發表
志在參與全set全部老翻都唔少嘢..
當你同你女友share 3枝槍同mags, shot gun shells
仲有:個人裝備:pistol holster,
mag pounch (最低限度rifle & pistol 各一)
Shot gun shells holder 好多個
...
我比較好奇覺得
佢揀番支同廠既RIFLE係最慳既做法...匣通用慳好多了...
其他補品方面更加係...GBB來說唔同船真係開新坑搞自己

發新話題