發新話題

我只是路過......

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-7-2016 00:09 發表

佢既技術一半自硏一半美佬提供,兩班都吾係玩開超音速巡航反艦,加上美佬俾得既都吾慌頂尖。。。黄銅騎士個類既野吧!

沱江級係以炮戰打022同空優下突擎射導彈的平台咁姐。
雄風3源自佢之前搞既擎天式載具,再之前係美國佬一款靶彈好似……

今次誤射既係錦江級唔係沱江,022尼種應急產物亦一早叫停佐。

大艦既接戰能力亦唔係小艇可比,否則當年買毒蜘蛛級就得,使鬼買現代級咩……而家現代級最早兩隻入廠大執緊,據聞係將原有單臂對空導彈換成紅旗16連VLS,跟船既原裝3M80會換成鷹擊-12,成船既作戰系統雷達會換到同而家新戰艦兼容既系統數據鏈,如果搞掂佐既話,4隻現代級就等於變新船咁……

另外現有既鷹擊8-3會逐步被取代,驅逐艦大型護衛艦上面既鷹擊-8-3會被鷹擊-17取代(山寨既3M-54 Klub)。細噸位類似056個D會換成細一個size既C70x系列,可以比而家多帶幾支出門口。

其實無人機航母會唔會仲好
唔駛載人飛機細好多 跑道亦都可以短得多
而且唔載人可以飛得更快更靈活 頂多係驚電子干擾
解決到既話 船身主要應該主要成為左海上網吧
無人機海 有多多導彈都唔掂 仲可以超低空掠海飛行唔驚會死

引用:
原帖由 0o0p 於 4-7-2016 16:48 發表
其實無人機航母會唔會仲好
唔駛載人飛機細好多 跑道亦都可以短得多
而且唔載人可以飛得更快更靈活 頂多係驚電子干擾
解決到既話 船身主要應該主要成為左海上網吧
無人機海 有多多導彈都唔掂 仲可以超低空掠海飛行 ...
家下美佬都要租商用衛星去控制偵察無人機,未必有網絡起超視距網吧住

上次伊朗施法術叫左隻最新無人機落泥...所以現在的AI未夠玩住
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Hamlet 於 4-7-2016 12:37 發表

雄風3源自佢之前搞既擎天式載具,再之前係美國佬一款靶彈好似……

今次誤射既係錦江級唔係沱江,022尼種應急產物亦一早叫停佐。

大艦既接戰能力亦唔係小艇可比,否則當年買毒蜘蛛級就得,使鬼買現代級咩 ...
022咁潮咁yeah停左

現代級豈不是魔改?唉...3M80吾射就浪費了.8000吨應該盡量塞多D先係

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Hamlet 於 4-7-2016 12:37 發表

大艦既接戰能力亦唔係小艇可比,否則當年買毒蜘蛛級就得,使鬼買現代級咩 ...
你講美佬既靶彈應該係GQM-163....4倍音速...最大射程約450公里

船廠好大好企理

《河湟有感》司空圖

https://www.youtube.com/watch?v=p9oQPfGQCUw

新消息:第二艏國產航空母艦將來會是有彈射器

艦橋與遼寧號相比唔多同喎
引用:
原帖由 Hamlet 於 6-8-2016 11:52 發表

_____________________________________________________________________________________________________________

模擬圖

其實每週都進度睇,係咪官府派人影ga

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-8-2016 15:52 發表
其實每週都進度睇,係咪官府派人影ga
梗係啦,有鬼咁多諜照咩
唔怕因為泄露國家機密拉去打靶?

發新話題