17 12
發新話題

[認真] 友台係咪已經死左?

當無見過啦~

引用:
原帖由 gainax 於 30-7-2016 23:23 發表

印度中最光輝個期一般討論區每日都2百幾回覆,AGNGBB個post好熱鬧,二手區買賣效率高,唔知幾時開始越來越少人討論,呢邊開始多人 ,中間發生左咩事
網主無時間管理應是主因

希望大家勿再對友台現任或前任版主口誅筆伐了
過去的就算吧,可能將來大家可以響呢度成為朋友

其實無論點做都滿足唔到所有人,正如CGF一樣
都會響第二度比人插

引用:
原帖由 swat328 於 1-8-2016 13:49 發表

攪清楚一樣嘢先, CGF不嬲都咁多人,
啲人唔係喺第2個forum走過嚟
(To: 阿公, 啱聽請加分)         

P.S.: 其實友台有光輝過咩?
友台最光輝當然是wgc年代
但最黑暗亦是那個年代
亦是CGF起壇原因之一
由wgc轉為wgy亦因慣性收視?而一直比CGF流量高
直到近兩年因疏於管理及論壇出現程式問題又未能解決
才令wgy人流漸疏
但說到底,wgy網主是為香港wargame界貢獻良多的
我呢世人無咩成就,所以擺左唔少心機落CGF
我亦因為呢個平台,得著不少
雖然近幾年fb興起令全世界網絡生態發生變化
但我依然會堅守呢度

1 個讚好! TOP

你話我會唔會好希望wgy重振雄風?我當然唔會
但我會永遠尊敬當年為大家付出過心力既網主

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-8-2016 16:17 發表

不如揾人講下WGC時代的秘史
其實都唔係咩秘史, 只係各種亂像加上山頭主義而已

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-8-2016 23:01 發表
慈母版

以前用IE,netscaep,透過剛剛普及的寬頻,用yahoo搜尋wargame(未有google),就出野賤發消友,就係咁click入去,呢個就係佢既偉大的歷史作用!wargame人就係靠街場,fd撚fd之外,係到吹水,約戰,買賣識.以前買賣p ...
二手街以前都係咁的

附件

2-8-2016 00:35

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2016 01:08 發表
印象中以前未上wgZ官網未出WGY就係上呢度軍火褲睇D槍既資料 ,個時cgF係好似未有論壇得二手交易留言版?  因記得個時學生哥冇水成日睇呢度二手野 ,
到wGY正式開壇就做左第一水會員, 之後先"發現"原來呢道有論壇 ...
都係, 佢個domain有wargame已經贏左
所以我都註冊左依家個domain

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2016 08:45 發表
睇返友台應該係05年開壇? 呢邊留言版早過個邊但好似開壇係個邊先?

友台以前全盛時期其實都好多高手雲集都識唔少大師, 不過同樣相對一樣新手都好多(包括個時新入們既我 )
印像中當時一版都係"你想"咁上下p ...
Wgy前身係wgc,早過CGF好幾年的

好似久不久就悼念友台一次咁既....?

未必既
錢就大把
應該係down左唔知,又無版主連絡到網主
等多357日應該會ok返

引用:
原帖由 Jonny.R 於 9-12-2016 16:56 發表
其實版主會唔會考慮開返約戰區 ?

如果Wgy 真係死左, 唯一既約戰區都冇埋
Facebook果d group太多 散收收
目前最多人睇wargame壇得返CGF
考慮中, 但我唔想出現成版得果兩三個搞手出POST既狀況

永藏心中~

引用:
原帖由 Opica 於 3-1-2017 18:16 發表
佢網域六月先到期

到期前都可以隨便箸番

Ps.如果過左期。。。可能會申請黎自己搞
domain 係六月先到期
但sever已到期左, 乜都無啦