發新話題

倫敦派600"重裝警察"行街

咁多年黎英國警察都不配槍,但一直都有出現需要用槍或致命武力的情況。
而且又搞到用'Firearms Officer'防守重要設施。呢方面真係想講不倫不類。

美國剛剛相反,下下入屋都用到裝備到同軍隊SF一樣的特警,變左特警不特,完全軍事化。

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-8-2016 18:06 發表
會不會好像以前90年代的香港,分配SDU在市區.
只留在車上stand-by,不會做巡邏 Thx for sharing
咁以前SDU咪坐到生瘡

我始終吾明整多隊CTRU泥做乜...個迫切需要係乜???普通PC拎支MP5好似司警咁行行下都得啦

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-8-2016 19:20 發表

咁以前SDU咪坐到生瘡

我始終吾明整多隊CTRU泥做乜...個迫切需要係乜???普通PC拎支MP5好似司警咁行行下都得啦
一般市民唔會明,亦唔需要明,同埋大多數講完都唔會明
到迫切需要先做, 就趴街架喇

再講下去, 求其搵個實Q拎支MP5好似司警咁行行下又得唔得?

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-8-2016 18:06 發表
會不會好像以前90年代的香港,分配SDU在市區.
只留在車上stand-by,不會做巡邏 Thx for sharing
90年代sdu係車到stand-by 係咪飛虎雄心劇情

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-8-2016 19:20 發表

咁以前SDU咪坐到生瘡

咁你認為ASU又是否多舊魚

一般嚟講, 如果有手持重火力鎗械既賊人出現
要deploy SDU要幾耐?
調派附近既CTRU到場又要幾耐?

回覆 20# 的帖子

阿公你開翻flash俾我咪唔使咁囉⋯⋯得fun享版先可以

引用:
原帖由 Hamlet 於 4-8-2016 21:25 發表
你D片郁下都自動放影,開俄佬比賽個po,一開就打仗咁曹

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 tf141 於 4-8-2016 21:20 發表

咁你認為ASU又是否多舊魚

一般嚟講, 如果有手持重火力鎗械既賊人出現
要deploy SDU要幾耐?
調派附近既CTRU到場又要幾耐?
劫機又吾係機場劫,行泥行去為左嚇潛在賊人?咁火車站點解無人重火力巡?

如果人多既地方係恐怖分子目標,重要既地方係恐怖分子目標,經濟係恐怖分子目標,咁咪要極多人?

吾明

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-8-2016 21:33 發表

你D片郁下都自動放影,開俄佬比賽個po,一開就打仗咁曹
佢係用wmp黎播應該無自動放影⋯⋯fun享個邊用mov可能會

引用:
原帖由 Hamlet 於 4-8-2016 21:25 發表
有咁既樹?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-8-2016 09:42 PM 發表

劫機又吾係機場劫,行泥行去為左嚇潛在賊人?咁火車站點解無人重火力巡?

如果人多既地方係恐怖分子目標,重要既地方係恐怖分子目標,經濟係恐怖分子目標,咁咪要極多人?

吾明
你冇錯吖,S,A,C.到而家都唔夠人用吖~~

請問師兄們: 圖中特警手中有伸縮槍杔的是何步槍?

回覆 29# 的帖子

SIG MCX,另有支出CTFSO用SIG 516

發新話題