49 1234
發新話題

VFC SR25香港區開箱

VFC SR25香港區開箱

個膠盒上面個鐡牌真係靚, 上埋serial no, 有誠意, 但煩緊個大盒點收埋

聽講首回限定先有鋁金金牌, 有埋Serial no.

腳架品質比一般街賣大陸貨高, 不過唔係軍版中長度規格, 要伸長先夠

呢個位唔知點解兩邊都有一舊嘢, 珍嘢都有?

槍身serial no.

槍身以及滅音器係面落返D油, 加強光澤感, 否則啞到好似出粉咁, 由其個滅音器

比較下rare arms個body係新版, 所有嘢都好D(除唔係鍛身外), 講真, 深刻型, 白色就較清楚

比較內部, VFC一定像真好多, 紅色軟膠有效穩固上身

VFC

Rare arms

都係rare arms新版body靚D, 雙面magazine release,  就算唔係左手都覺得好有用,

尾托質感VFC較好, 有防滑紋,  感覺無咁膠

有晒獨立marking, 比人偷咗是旦一樣都可以有機會搵得返, 有晒記認!!
仲要無得散賣, 否則就無晒收藏價值

試打感覺:
1. 彈道夠直, 比417班卡西仲好, 0.3g彈無昇龍彈
2. hop up好易較
3. 音爆真係大, 室內打會耳鳴, 聲音紥實
4. 後座力大, 與417差唔多, 或417仲大一D
5. 準, 20M中iPhone plus,   5 中 5 (詳細要做下科學性測試先可肯定), 睇來唔洗搵hop up 膠
6. 內管長度去到槍咀後一吋左右, 真係長
7. 力頗大, 不合打game, 打靶好D, 除非你D target唔介意成身傷

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 5-9-2016 14:15
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 5-9-2016 14:15

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 jacko 於 5-9-2016 13:09 發表
後坐力怎樣?聽聞很強勁,真的嗎?謝
強, 不過唔係最強, 同417差唔多, 但音爆比較大聲, 有D耳鳴.. 而且音爆比417實淨

敗家一影

小災情

呢度開始生蝕, 要加下油

打咗幾匣呢條PIN鬆咗出來, 自己推返入去

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 15:43 發表
香港開箱。工起師兄又入支7.62
留名等影片
好, 我要搵個好地方TEST下準繩度

引用:
原帖由 tinyau1134 於 5-9-2016 16:10 發表
出廠力度咩水平,有冇數字/文字睇下,感謝!
RAtech 有data
https://www.youtube.com/watch?v=PJvQCGNEHcE

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 16:49 發表

sr25經典版都係M3/m1鏡最有味道 ,
槍身PIN會甩會唔會PIN入面個C字扣唔夠緊鎖唔死? 不過可以用防逆個支杆鎖死,但7.62 size唔知有冇M4就見過有
呢支夠準,配M1有意思, 唔知3XX幾果D頂唔頂到GBB

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-9-2016 17:39 發表
兩支都咁靚
所以兩支都買
一支疑真
一支玩射擊

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 17:53 發表
咁大支鏡3xx咁平質量得唔得? 大陸個D ACOG 4倍咁細支都成6舊 ,
玩十字鏡特別係高倍數最驚裝左上槍唔水平(望遠野差之毫釐,謬以千里), 又較唔到十字去返正中咁成支鏡得個望遠功能 ,
不如買個安 ...
我見GP個look同大陸鏡差唔多..   vector果D又唔似M1

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2016 18:35 發表
我估豬皮都係大陸造,但叫得豬皮質量應該有返咁上下造功 ,
大陸件好似D鏡橋我買過幾隻完全得過樣鎖唔實又鬆又唔正中
手柄全新都裝唔落支骨到 ,飛機尺吋做大左一個碼完全冇得用;Mblood ...
都係, 鏡穚真係買貴少少, 唔正支鏡識飛都校唔到

如果M107出GBB真不得了, 價錢仲...
可能VFC已經睇到大家掃求, 佢一向出槍出得好啱香港人口味

引用:
原帖由 gainax 於 6-9-2016 00:33 發表
啱啱網睇E記終於有貨! 係仲有九折?  
但我X, 無耐先買完新玩具再買實比人X死。。。早知入左呢支先難得九折平成七𡚒
買啦... 鍛身WOR...

不過提下你, 佢新槍係無折..  但個價我覺得OK

引用:
原帖由 2slow 於 6-9-2016 11:48 發表
對岸都有開箱睇了,  
果本說明書好靚仔好精美...
睇唔明hopup點調教
本書真係有誠意, 我都無影TIM

個hopup好易搞, 借TAF個圖
你用條六角匙, 插入呢條氣管, 順時扭條氣管就加HOP UP, 逆時就減HOP UP

引用:
原帖由 gainax 於 6-9-2016 20:42 發表
新槍無折??  有折先考慮入, 唔通要等下先
但又UP限量, 一陣有量產版可能冇限量咁靚價又一樣 ,一係出平版
等到個SERIAL NO 去到450先買, 聲稱限量度450的最後一支

始終個RAIL COVER無MARKING唔太似樣, 我沉日落街買多幾個換咗佢, 仲要係特價

各槍主可以留意下自己個COVER, 上面本來印MARKING位置有個印, 印大少同MARKING D字長度一樣(今晚再報相),
相信係VFC/OEM廠原本個模係有MARKING, 但可能某種原因, 係個模上面取消咗個MARKING

我補埋MANUAL D相, 用活頁釘裝真係感覺唔同晒, VFC咁搞法, 搞到呢支SR升上收藏品級數, 連MANUAL, 箱都唔可以掉, 點解唔出埋SR25專用箱呀..

有冇人知呢個箱可以點入手??

除咗個箱, 要完美呢支嘢仲差支鏡, 同埋換個中長度BIPOD
後者就易搵, 支鏡諗緊買唔買珍LEUPOLD, 如果民用AR MOD 1都唔太天價(起碼未貴過把槍先),而家都有軍佬/電影用過, 似似地M3,
但M1/M3就... 算吧.. 支鏡仲貴過把槍, 接受唔到
點解想買真品, 因為我睇咗呢條虐待LEUPOLD 片.. .
https://www.youtube.com/watch?v=FrwpNEeEcek
直升機掉落地下都仲用到.. 珍嘢強度真係無嘢好講

https://www.youtube.com/watch?v=RNRY6IsjEz8
鍛身MOUNT 襯返支槍 (呢條片可睇下鍛身點鍛出來)

M1我就覺得大支咗D, 我prefer 40mm 左右, 平衡返支SR外型
比較下, 大家可以來討論下

---
AR MOD 1

M3

係我搵過, 而家假M3真係無乜選擇, 只有平價大陸版, 咁可能入來玩下先都得.

不過打GBB, 呢支咁CHOK, 唔知大陸嘢頂唔頂到, 成日打唔中又頼呢支鏡走位, 咁買真品就無得頼啦

我睇過大陸真品VECTOR, 佢支First focus 都要千尾二千中左右, 個樣同M3好大出入.. 咁不如買LEUPOLD, 加多千幾算 (不過係外國價, 香港水貨唔只加多千幾)

49 1234
發新話題