21 12
發新話題

古老變時髦 德國鎖子甲

古老變時髦 德國鎖子甲

我要玩耍故我在

戴埋中古頭盔先襯架嘛

嘩! 德國警察用呢套wiremesh armor勁呀! 好貴呀!冇記錯浄係一隻手套都講緊3千港元!

防惡狗; 防刀; 防玻璃碎片之類好有用.......

鐵布衣~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

五金鋪見一對德國出的防界手都都二千幾銀,外觀大概係小龍女的金絲手套咁上下
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

好重
其實KEVLAR 擋唔擋到刀?

引用:
原帖由 ayaka 於 29-9-2016 17:57 發表
好重
其實KEVLAR 擋唔擋到刀?
視乎織法,疏織有效吸收能量=擋彈頭但可輕易被切開或刺入
織得密可防切入,但隻料不能expand,化解彈頭能量效應就不高。
要兩者兼備即係要2層打孖上

引用:
原帖由 rho837 於 29-9-2016 14:07 發表
嘩! 德國警察用呢套wiremesh armor勁呀! 好貴呀!冇記錯浄係一隻手套都講緊3千港元!

防惡狗; 防刀; 防玻璃碎片之類好有用.......
一隻手套都講緊2千港元,我係安全舖睇過

玩GSG9 D師兄點算好
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 7# 的帖子

我多年前有對black hawk Heavy Duty防身 ,KEVLAR加強的部份cutter,小刀只是花和有痕,日常警用或工業維修用途應該夠用,至於和開山刀,斧頭對打的話鎖子甲肯定較保險,

中國係咪要出藤甲兵
聽過人講藤甲擋到5.56 唔知真唔真

咁...韓國咪要用最新手機整反應裝甲....

.
引用:
原帖由 JBL 於 29-9-2016 21:28 發表
尾佬版本.......

?oh=b64bb5aceebd7ab53d95569606b2d886&oe=58736730
我以為係阿公近照

尾佬係膠甲?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 JBL 於 29-9-2016 21:28 發表
尾佬版本.......

?oh=b64bb5aceebd7ab53d95569606b2d886&oe=58736730
著到咁厚甲,警察黎咋喎...

21 12
發新話題