102 1234567
發新話題

Dominator DM870 開箱

本主題被作者加入到個人文集中

Dominator DM870 開箱

拎左兩日都唔見有人開箱, 小弟唯有拋磚引玉, 獻醜了

這DM870由知道有人開發至發售小弟都好期望, 原因係消息指佢係真鐵廠搞的,
其次就係其售價3K左右全鋼成品, 又唔洗好似APX咁load彈

相機影大家睇住先啦
未開箱已經奇怪點解個箱咁細(對比之前SAI 870個盒) 以為佢係短版,
一開箱見佢原來分開了barrel, 十分聰明, 一來唔晒位, 二來分便偷運入境

眼見就係咁多野, 主體, 槍管, 兩粒彈, Keychain

廠方十分體貼, 除了有膠袋還綁了防潮珠

外管, 有段好細好淺既字, 應該好易可以整走佢...

大多數部件都係鋼造

鋼筷子

鋼bolt

唯獨是trigger housing 係polymer, 其實好多真鐵便宜版本都係polymer或鋁的
見trigger guard下面都有一串字"This is a TOY"

有流水編號

槍管另一面有"cal 17.5mm", 由此可見佢比真鐵的18.4mm造細左以防有人做壞事

槍管口度過, 真鐵的choke或muzzle brake應該不能直入, 要改

槍管外有粒幾米, 應該可以比你鬆條內管更換, 可見並無hopup裝置

裝上槍管, 呢個位要對齊先可入盡, 否則前面彈倉蓋不能擰實, 裝法與真品無異

跟槍兩粒彈 CNC制造, 但好易花, 亦都比較重, size比真品略細

彈倉

尾托特寫, 其實幾好睇

新槍未break-in黎講操作都算暢順...

小弟未有co2所以無得試
另外有時間再打散佢睇下火控咩環境...

已知既係槍身近尾條pin位係假狗, 問過應該可以打通佢入返條pin
handguard及尾托似係polymer或synthetic等等物料, 不是太膠
及尾托要換真品的話粒M5縲絲要轉M6...

根據廠方示槍身finishing係milspec parkerized,同1911軍用槍的表面處理一樣, 好處在於有防鏽防corrosion作用
另外槍身頂部已有縲絲位比你上rail, ghost ring等等...

總括黎講把槍CP值唔錯, 值得收藏

本帖最近評分記錄
  • gtoray 金錢 +30 我很贊同 6-10-2016 20:03
  • gtoray 威望 +30 我很贊同 6-10-2016 20:03
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

1 個讚好! TOP

Good,支持開箱
除左D多餘刻字外表就100分, 唔知遲D會唔會出全槍0刻字放便DiY

終於有開箱 THX
This is toy 真係十分顯眼, 個marking 係CNC /LASER寫上去? 如是, 要整走一定磨走埋D漆... 大工程

條內管拆到出來? 定可以拆走淨返個外管? 還是中間果個銀色 "中管" 係拆唔走?

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2016 15:33 發表
Good,支持開箱
除左D多餘刻字外表就100分, 唔知遲D會唔會出全槍0刻字放便DiY
見埋實物就未必會講100分.
槍管係boy size o甘的..

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2016 15:33 發表
Good,支持開箱
無印版應該唔會有喇, 除非第三方出
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-10-2016 15:43 發表
終於有開箱 THX
This is toy 真係十分顯眼, 個marking 係CNC /LASER寫上去? 如是, 要整走一定磨走埋D漆... 大工程

條內管拆到出來? 定可以拆走淨返個外管? 還是中間果個銀色 "中管" 係拆唔走?
marking應該係cnc的, 但好淺好淺, 其實裝個散熱cover已經唔見

trigger果個仲易搞, 自己磨走佢啦

唔明佢點解打 this is a toy, 好多廠都唔會咁做,
做咗toy仲煩, 賣美國等文明國家, 對toy限制十分嚴緊, 呢支嘢一定過唔到,

反而好多玩具, 例如搖控飛機等等, 寫到明係 This is not a toy, 只賣比大人, 費時煩..

回覆 4# 的帖子

唔係個刻字咋咩 定顯眼做細左

引用:
原帖由 loveless 於 6-10-2016 15:47 發表

見埋實物就未必會講100分.
槍管係boy size o甘的..
都係差1mm左右je...
換支槍管搞掂啦, 希望有廠出啦

拋殼口都係特登造窄少少, 真彈未能輕易出入  

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2016 15:58 發表
唔係個刻字咋咩 定顯眼做細左
槍管直徑真係造細左大約1mm左右
所以我話真鐵choke或muzzle brake未能直上

回覆 10# 的帖子

1mm。。無所謂層油厚D都1mm
咁個槍身唔知有冇多餘野 做雷明櫈字無問題掛? 槍管護弓個D我唔太緊張反正有水有補品, 最緊要個身

Looks not bad word! Quick test and give us report.

我仲以為尾批可以直上真品數野

即係一條pin固定trigger set?
另外師兄有冇aps彈或pps彈係手試試打唔打到?

d shell 用top gas 可以嗎??
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-10-2016 17:43 發表
d shell 用top gas 可以嗎??
唔係原裝已經係打TOP gas?

102 1234567
發新話題