發新話題

[認真] 在下於「出一點」小說平台集資出書,如有興趣者請多多支持

能夠出書恭喜唒!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 gtoray 於 21-11-2016 12:33 發表
睇到版友可以一完夢想,感覺真好
算是有起起起起碼的機會,但是否成功實在難說,盡力而為
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有日你個孻問你個孫:老豆,太公以前做過乜,你個孫拎本有ISBN既書出泥。。。。

咁就乜都值哂!

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Dave 於 2016-11-21 11:09 發表
感謝各位金主支持,本書已眾籌成功 ( 小弟臨門補一腳   ),
預計 1 ~ 2 月會見到實體書,敬請留意信箱,謝謝。

到時預計三聯等各大書局均會見到此書發售 ( 佢地放唔放上架或有冇人買後話 ) ,書名叫作 ,作者 ...

恭喜恭喜

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-11-2016 16:39 發表
有日你個孻問你個孫:老豆,太公以前做過乜,你個孫拎本有ISBN既書出泥。。。。

咁就乜都值哂!
咁你撐黃生幾多先

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-11-2016 16:39 發表

咁就乜都值哂!
虛銜呢D野我一D 興趣都冇,我當你出到書但冇讀者... 對我來說都是失敗。
引用:
原帖由 m11.man 於 21-11-2016 17:22 發表

咁你撐黃生幾多先
咪咁現實,SO 師兄精神上支持亦已十分好

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

雖有嫌隙,誤會同語俎,但D兄係理念,公義,戀愛與婚姻的態度上,乃至整槍的研究,動手精神,對文學的堅持與理想,係我們這一代人,甚至現今社會所缺乏,其精神值得表揚同學習,我需要認真而略帶肉麻地講一次.

我曾有兩次著書出版的念頭,除了稿件質素和時代因素外,最缺乏就是堅持.

我是從不看科幻東西的,但我會向其他人介紹.如果買而不看,就是對不起作者,我尚欠50cm厚的書債未還.

出書嘛,撰寫認真無沙石無錯字已經強於香港書展入面D撚吊作者幾條街,這方面我是信D兄的.

有時太過迎合市場太多策略計算在其中不會是佳作,希望D兄走自己的風格道路,持之以恆,類積名氣,不竟光靠故事無敵亦未必有人知....賣文為生另計,但D兄又不像這樣的人

趕快出多本吧

《河湟有感》司空圖

恭喜, 等候拜讀佳作

引用:
原帖由 loveless 於 22-11-2016 10:48 發表
恭喜, 等候拜讀佳作
盡力而為,每日都努力中。

回覆 52# 的帖子

你都錯字,點出書
累,畢

引用:
原帖由 gtoray 於 22-11-2016 11:28 發表
你都錯字,點出書
累,畢
中學想出漫晝,幾年前想出軍服書,吾駛寫乜字

未提筆已收皮於資料收集階段。

所以人地話文字工作者係筆耕,係無錯的!

《河湟有感》司空圖

恭喜, 等候拜讀佳作
但小弟文盲唔識字,可唔可以安排條女讀比我聽

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2016 12:29 發表

不如po下你d畫作,我對畫公仔比較有興趣

引用:
原帖由 gtoray 於 22-11-2016 13:44 發表

不如po下你d畫作,我對畫公仔比較有興趣
不要了,讓往事隨風吧

另外喧賓奪主不合網絡禮儀。

還是為D兄的新作而期待吧

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-11-2016 12:29 發表

蘇師傅開post啦,我呢d文盲睇漫畫舒服好多,唔洗叫條女讀比我知

發新話題