發新話題

有新嘢玩,巧開心

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2016 12:56 發表
個人認為甲組係設計實力強,長短火,炮仔飯飯掂,產品影嚮廣,精品多,經常有劃時代作品,多名廠

乙組可能得一間半間名廠,產品影嚮差少少,偶有精品,劃時代作品少,可能一國一廠,長短火未必全部得

丙組僅能 ...
救命.....

FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 28-11-2016 14:12 發表

救命.....
菜sir做咩咁既樣,你唔明嫁喇,你淨係打過m10,mp5,870,ar15,小弟講少咗咪插

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2016 14:05 發表

睇#31

意大利步槍得意大利用呢,仲差過Styer啦,係咪

比利時叻D,但都不及德國
照COPY WIKI,唔加個人意見廢事講嘜都話寸你...
ARX-160
使用國[編輯]
阿爾巴尼亞:被阿爾巴尼亞陸軍和特戰營所採用。[8]
阿根廷:被阿根廷陸軍所採用。
巴林:被巴林國防軍所採用 [9]。
埃及:被薩卡部隊(埃及霹靂部隊)所採用。[10][11]
義大利:被義大利陸軍[8]和義大利海軍所採用。2015年以內交付30,000枝。
哈薩克:7.62×39公釐蘇聯口徑型被特種部隊所採用。[12]
墨西哥:被墨西哥聯邦警察所採用。[8]2014年11月年以內交付5,687枝。[10]
巴基斯坦:被信德警察信德特別安全部所採用。[13]
巴拉圭:國家反毒品秘書處採用了ARX-160連同其消聲器和GLX-160。
土庫曼:被土庫曼軍隊所採用。[14]訂購1,680枝ARX-160連同150具GLX-160。[1

CARCANO ( 我唔識 )
連所有衍生型共2,063,750—3,000,000 枝
使用國[編輯]
阿爾巴尼亞[13]
保加利亞 保加利亞王國[4]
克羅埃西亞
埃及
大日本帝國[13]
衣索比亞
芬蘭[13]
伊朗
義大利[4]
義大利王國
義大利社會共和國
以色列
羅馬尼亞王國
南斯拉夫王國
馬爾他
納粹德國[6][14]
利比亞 國民解放軍[15]

一支新一支舊,原來唔係得意大利用
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 m11.man 於 28-11-2016 14:17 發表

菜sir做咩咁既樣,你唔明嫁喇,你淨係打過m10,mp5,870,ar15,小弟講少咗咪插
都唔夠你多啦.
FBC1

回覆 49# 的帖子

我都唔好槍既

引用:
原帖由 m11.man 於 28-11-2016 16:05 發表
我都唔好槍既
挑.....
FBC1

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2016 13:28 發表

5.45好少可有得打呀
香港冇! 但外國有!

不過以前好似係牛潭尾玩過支疑似AKS74U既玩具!

引用:
原帖由 Dave 於 28-11-2016 14:23 發表

照COPY WIKI,唔加個人意見廢事講嘜都話寸你...
ARX-160
使用國[編輯]
阿爾巴尼亞:被阿爾巴尼亞陸軍和特戰營所採用。[8]
阿根廷:被阿根廷陸軍所採用。
巴林:被巴林國防軍所採用 [9]。
埃及:被薩卡 ...
意大利槍! 我有兩支92FS, 有支易手Perazzi双管!

5.45真係吾係民間常見的口徑呀,俄佬話74後坐力少過AR,吾知又係吾係呢?呢様真係要親身體會下。。。俄佬講野我都係吾會盡信
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 m11.man 於 28-11-2016 14:17 發表

我打過飛機呀

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2016 16:49 發表
5.45真係吾係民間常見的口徑呀,俄佬話74後坐力少過AR,吾知又係吾係呢?呢様真係要親身體會下。。。俄佬講野我都係吾會盡信
買支AK就好難! 但7.62x39 & 5.45x39 在澳洲問問槍舖有得買咼! 大家都知澳洲玩槍好嚴都有得買!

5.45mm x 39mm Savage Axis bolt-action rifle

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2016 16:49 發表
我咁細粒都覺得無咩後座力,俄佬咁大件,講後座力細好正常,每個人價值觀唔同,你話美俄德係甲組,我就覺得中國先係甲組
Activity is the only road to knowedge. Ceorge Bernard shaw, British dramalist

引用:
原帖由 m11.man 於 28-11-2016 17:01 發表

我咁細粒都覺得無咩後座力,俄佬咁大件,講後座力細好正常,每個人價值觀唔同,你話美俄德係甲組,我就覺得中國先係甲組
Activity is the only road to knowedge. Ceorge Bernard shaw, British dramali ...
又唔咪粒粒5.45mm x 39mm都细recoil! 5.45子彈都有高速大火力级别一樣有大recoil.

引用:
原帖由 rho837 於 28-11-2016 17:20 發表

又唔咪粒粒5.45mm x 39mm都细recoil! 5.45子彈都有高速大火力级别一樣有大recoil.
長知識了

引用:
原帖由 rho837 於 28-11-2016 16:56 發表

買支AK就好難! 但7.62x39 & 5.45x39 在澳洲問問槍舖有得買咼! 大家都知澳洲玩槍好嚴都有得買!

5.45mm x 39mm Savage Axis bolt-action rifle
5.45x39响新西蘭都打過,雖然係前輩請客,印象中彈藥唔算好平,不過若然一刀切話民間唔常見,甘就真係頗有商椎餘地

發新話題