48 1234
發新話題

中國軍艦截美水下探測器 美外交抗議求歸還

中國軍艦截美水下探測器 美外交抗議求歸還

精彩
FBC1

今晚備戰。

可能探測器有3年上門維修服務, 可能中國呢邊只係有公司收到RMA派順豐號攞番去修理....

美國佬攪亂中東,現在又想攪亞洲
現在又不是開戰,為什麼要在人地國家外圍放置探測器
假如中國在你美國外圍放置探測器,你又會不會接受呢 Thx for sharing

U-2偵察機
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-12-2016 11:42 發表
假如中國在你美國外圍放置探測器,你又會不會接受呢 Thx for sharing
平心而論, 擺係一回事, 攞/槍走係另一回事...
手法比較肉酸..

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-12-2016 11:42 發表
美國周邊海床早在三十年前為防止蘇聯潛艇潛入而佈置了偵察網,任何船或潛只要進入就會被監控了.
FBC1

水文調查為了繪制水下海圖,海圖,水文資料必須經常更新,供潛艇及反潛作戰使用

船係軍方,部份人是民間承辨商。

美海軍做這些行為屢件不鮮,大6尾隨破壞也屢件不鮮。

爭拗點是美國所謂的全球公海航行自由(包括軍艦,偵察),還是中國(包括其他國家主張)聲稱的專屬經濟區權益。合法測量視乎美方覺得自己合吾合法,及中方覺得美艦是否無害通過。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

搵漁民撈起佢就得啦

你炸我幾次大使館死幾件

我o丁番你一兩件o野, 都係試水

我覺得蝕tim

引用:
原帖由 gtoray 於 17-12-2016 13:24 發表
搵漁民撈起佢就得啦
一向係D海上民兵同D編内漁船負責,可能今次遠水路又無漁船係附近先咁做。

我相信兩點,一定吾係界外行事,一定問過高層先做。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

[quote]原帖由 loveless 於 17-12-2016 12:00 發表

平心而論, 擺係一回事,

一D都唔肉酸,擺明車馬落佢面,做得好!

引用:
原帖由 kcwayne 於 17-12-2016 15:43 發表
[quote]原帖由 loveless 於 17-12-2016 12:00 發表

平心而論, 擺係一回事,

一D都唔肉酸,擺明車馬落佢面,做得好!
我鐘意食牛雜麵跟可樂,
是旦冇o左一樣都幾遺憾...

48 1234
發新話題