27 12
發新話題

[others] [舊系派] AR GBB

[舊系派] AR GBB

話說玩得AR既多數姣婆守唔到寡 ,小弟亦係其中之一,
三分鐘熱度睇得多魚骨M4M16開始有D悶, 一於玩返復古Oldschool
上次整好支 RO727,但仍然未夠"Old", 今次一於再玩舊多一代 M723
市面AR鍛身最完美之選應該係大蛇了, 咁當然一定要搞支收藏順便分享下~

最新版鍛模細節同質感已經無得頂, 外銷版COLT LOGO比常見公發特別,收藏加分

WA系統獨有BURST基本上砌三連發AR型號必備,

M723作為早期A2卡賓用幼管顯得更"Old"

大蛇新版前節質感&色澤,改左表面處理冇以前銀灰色咁假,個人感覺己經超過井記算係市面最像真,因井記色水做淺左唔夠深

槍身方面嚴格黎講常見M723 係用A1上身+有檔彈殼版本,

但最早期M16A1轉A2時期未普及"A1上身+有檔彈殼版"

過渡期生產係用A1上身臨時頂檔以大蛇咁出都可以接受, 當然玩具有出A1檔彈殼版上身咁就最原味啦

尾托&手托會用"M4"早期版, 圖為吉打R品

基本上新既大蛇用料同質感都好正值得收藏 , 但講到大家關心氣化性能方面,
個人覺得用Co2比較適合大蛇系統了

不過出得POST實有計 ,要靚仔又爽打先合小弟原則

https://www.youtube.com/watch?v=XYi6VzCjhAQ

但壞處絕對係好易中毒銀包痛, 搞完一支又一支....
下期玩呢味.....多謝收看

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 相片分享 22-12-2016 15:08
  • gtoray 金錢 +30 相片分享 22-12-2016 15:08

1 個讚好! TOP

毒~

火控及bolt搞左d咩呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

正呀 ,請問你的723從哪裡入手?

經典槍品,另有一種觀賞價值 Thx for sharing

不明覺厲
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

下期係7075 billet ?
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 gainax 於 22-12-2016 14:18 發表
話說玩得AR既多數姣婆守唔到寡 ,小弟亦係其中之一,
三分鐘熱度睇得多魚骨M4M16開始有D悶, 一於玩返復古Oldschool
上次整好支 RO727,但仍然未夠"Old", 今次一於再玩舊多一代 M723
市面AR鍛身最完美之 ...
收晒貨啦
http://imageevent.com/willyp/fir ... tmodel723carbine556

幾時先會有人出4選火控
唔係RA改件果種
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

Chi Sin

好毒o牙!!!!!!

引用:
原帖由 2slow 於 22-12-2016 14:50 發表
毒~

火控及bolt搞左d咩呢
火控其實冇特別搞過簡單執順下ok , 但原裝唔知係咪FOR Co2內構阻力太大, 19度打空炮都唔郁 ...
我呢支暫時未齊料只好用返之前RO727執順過條井井鋼煲+豬皮飛機, 再搞下彈弓減阻力其實用ED夾已經打得爽快
因大蛇新撞針組冇切氣可用方仗夾出氣更大氣化更好. GBB主要想支野氣化好打得更爽重點不在乎:
低阻力、支煲運作夠順唔過重、行程唔過長、夾有力

引用:
原帖由 matthong 於 22-12-2016 15:06 發表
正呀 ,請問你的623從哪裡入手?
呢支之前咁啱有師兄收藏放比我都好新 , 如而家要買大蛇應該得返CRVV

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-12-2016 17:08 發表
下期係7075 billet ?
yes,未齊料得個身 心思思想搞多支A2上身+A1下身好耐, 但個身真係高貴到....
當一年一次聖誕禮物質數值珍藏

引用:
原帖由 loveless 於 22-12-2016 17:37 發表

收晒貨啦
http://imageevent.com/willyp/fir ... tmodel723carbine556
LOVE大百科
師兄幾時搞支old school

引用:
原帖由 gainax 於 22-12-2016 21:05 發表

呢支之前咁啱有師兄收藏放比我都好新 , 如而家要買大蛇應該得返CRVV
香港應該冇幾多支 期待你的新作

回覆 14# 的帖子

多謝師兄欣賞
其實玩oldschool既玩家都唔少都同過一D師兄交流過,
我覺得好似大蛇,7075,派呢類高階產品主要係購入渠道越來越細,
價格或者性能都有關係,搞好靚仔又打得一支大約=普通PTVV但已經全鋼+cnc或鍛造值得投資,
如e記keep住再返大蛇貨又有85折咁就真係抵買而家蛇仲有416
仲想入支a1

27 12
發新話題