發新話題

期待很久的熱像儀器

6舊幾水買個殼...

引用:
原帖由 neomarx 於 6-1-2017 10:18 發表
搵D平既GEN2 NVG TUBE 同LENS 就番D位放入去有冇計?
有d難,因為 nvg 正常係直入直出,但依支係有高底級差別

至於 fit 一支有功能 ge 入去,可考慮 Leupold 新個支 5xx的,但接物塊鍺鏡就係另一個問題
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 NathanCPT 於 6-1-2017 16:12 發表

有d難,因為 nvg 正常係直入直出,但依支係有高底級差別

至於 fit 一支有功能 ge 入去,可考慮 Leupold 新個支 5xx的,但接物塊鍺鏡就係另一個問題
潛望鏡咁樣得唔得呢?
最簡單應該係aabb 隻cctv版pvs 14
佢根本就係cam+screen 但加倍鏡應該就用唔到

引用:
原帖由 Dave 於 6-1-2017 10:04 發表
我初時以為打錯價應該799 usd

但老老實實個殼係幾好睇的。
老老豆豆 如果依家既peq做到呢隻個身既texture 同色水
600蚊我比得落

裝個車cam入去應該5難

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-1-2017 16:37 發表

老老豆豆 如果依家既peq做到呢隻個身既texture 同色水
600蚊我比得落
d金屬太金,rubber 按鈕太白,d字唔係黑色外,我無投訴ge
603 技術實驗中隊

都金得幾肉酸下

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-1-2017 16:36 發表

潛望鏡咁樣得唔得呢?
最簡單應該係aabb 隻cctv版pvs 14
佢根本就係cam+screen 但加倍鏡應該就用唔到
如果用 image intensifier 做潛望鏡咁樣會太長,同高低差太少應該好難,但希望有高手可以做到
如果 cctv 版應該可以(真品都係 CCTV 咁做 je)
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 NathanCPT 於 6-1-2017 18:13 發表

d金屬太金,rubber 按鈕太白,d字唔係黑色外,我無投訴ge
我第一時間都係覺得金位太金
但個身d texture真係幾靚

玩具! 正呀!

作為一個正常AVERAGE JOE! 珍品有$都唔會買啦! 玩幾舊水玩具無防呀!

引用:
原帖由 NathanCPT 於 6-1-2017 18:16 發表

如果用 image intensifier 做潛望鏡咁樣會太長,同高低差太少應該好難,但希望有高手可以做到
如果 cctv 版應該可以(真品都係 CCTV 咁做 je)
但cctv用倍數鏡未就咁未即係放大個電子screen d公仔?
冇玩過真野唔知咩原理

潛望鏡方式可能要計計數啦 如果成功既應該係一件幾正既玩具

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-1-2017 19:09 發表

但cctv用倍數鏡未就咁未即係放大個電子screen d公仔?
冇玩過真野唔知咩原理

潛望鏡方式可能要計計數啦 如果成功既應該係一件幾正既玩具
正確黎講係放大個LCD,但真品係接目鏡有下功夫,技術上係接近零視差,同埋後面就算拍支10倍埋去都仲係o岩焦
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-1-2017 19:03 發表
我第一時間都係覺得金位太金
但個身d texture真係幾靚
marking都係錯架,正式係黑字,應該係SU-232, SU-233係M3(已更正)

603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 NathanCPT 於 6-1-2017 20:08 發表

正確黎講係放大個LCD,但真品係接目鏡有下功夫,技術上係接近零視差,同埋後面就算拍支10倍埋去都仲係o岩焦
因為我諗放大個LCD 咁樣既話個mon 像數唔夠高未好濛
當然真野有技術先咁值錢
我一開始以為好似nvg 咁

引用:
原帖由 NathanCPT 於 6-1-2017 20:11 發表

marking都係錯架,正式係黑字,應該係SU-232, SU-233係M6X
有d可惜 又係照抄都錯

發新話題