發新話題

膠劇9

膠劇9

一戰 德國 雪曼 M1 一分鐘350……

http://www.miaopai.com/show/fWsdiM15tRxIaAnKwzmA2g__.htm

咁二戰時美軍虎式坦克可命中德軍

不如加句! 當年美軍在南北內戰, 一戰及二戰時有狠人LOGAN!

睇大6軍事劇,吾好理裝備,數據,史實與否,純粹睇人物關係同過程。。。係OK既

同埋先爬文睇下口碑先。

題外話,新年係大6睇電視,由朝到晩幾十個地方台三分二係抗日,好x煩
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

唔怪得香港既電視劇合情合理咁多啦

都幾有學術性的劇集 Thx for sharing

呢方面大陸真係要向美國學習
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

睇大陸劇梗係睇女啦 。。。理9佢up乜胶

引用:
原帖由 Tango1997 於 23-2-2017 00:36 發表
X2.
FBC1

睇大六劇如果你認真就慘啦.........
FBC1

引用:
原帖由 Tango1997 於 23-2-2017 00:36 發表
同意
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
但個個囡整都一模一樣,我分唔到邊個打邊個

發新話題