22 12
發新話題

8款高糖飲品恐怖真面目

8款高糖飲品恐怖真面目

現世代。。。食又死。。。唔食又死
人生匆匆幾十年 哈哈哈 我會繼續飲可樂

愈黑愈正常。出嚟得好少果啲,點解會有味..
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

所以我只係飲水飲茶!

其實個實驗有d低智......
係人(應該係)都知呢d飲品唔止得糖同水啦
色素、蛋白質、乳酸菌等等等等
呢d野加熱當然會有唔同反應,好似益力多,入面有好多乳酸菌(protein),
加熱一舊舊是常識吧 雞蛋蒸完都會凝結啦
不過新假期......well what did I expect

引用:
原帖由 corporal9946 於 28-3-2017 22:11 發表
其實個實驗有d低智......
係人(應該係)都知呢d飲品唔止得糖同水啦
色素、蛋白質、乳酸菌等等等等
呢d野加熱當然會有唔同反應,好似益力多,入面有好多乳酸菌(protein),
加熱一舊舊是常識吧 雞蛋蒸完都會凝結啦 ...
又係門假期
拎鮮搾果汁去煮都可能差不多 咁係咪又唔好食生果先...

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-3-2017 22:14 發表

又係門假期
拎鮮搾果汁去煮都可能差不多 咁係咪又唔好食生果先...
新假期呢類雜誌可以生存只能講係「百貨應百客」

引用:
原帖由 corporal9946 於 28-3-2017 22:17 發表

新假期呢類雜誌可以生存只能講係「百貨應百客」
新假期 隱世 邪惡 流心 拉絲 芝士 紫薯 海膽 抹茶 超巨型 必試 治癒 文青 爆汁

飲茶多.呢D好耐無飲.
FBC1

引用:
原帖由 sealsman 於 28-3-2017 22:25 發表

新假期 隱世 邪惡 流心 拉絲 芝士 紫薯 海膽 抹茶 超巨型 必試 治癒 文青 爆汁
害人不淺 仲有吊手岩同上天橋頂

引用:
原帖由 sealsman 於 28-3-2017 22:25 發表

exac7ly

西方飲品,飲到出事就用西藥醫⋯
你的日子如何,你的力量也必如何

實驗亂咁泥,好多野加熱後不只剩下糖,食物加熱碳化後咪又一Q樣。

人地食品工業測糖用糖度計的。

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-3-2017 22:32 發表

害人不淺 仲有吊手岩同上天橋頂
又唔好賴晒9假期 唔報導一樣有人係第二度玩著 咁大個人無分析能力 過馬路都有危險啦

https://www.hk01.com/sns/article/80343
少年組團闖荒廢校舍 擒牆失敗跌斷腳

22 12
發新話題