發新話題

這就是美國...

無所謂喎,只不過好笑啫!娛樂性豐富。用來消磨時間一流。
究竟世界上還有神嗎?

一個反中
一個反美
娛樂性豐富,好睇

咁先夠Gimmick!
引用:
原帖由 gtoray 於 12-4-2017 09:38 發表
一個反中
一個反美
娛樂性豐富,好睇
究竟世界上還有神嗎?

而且睇住一D「寫手」所寫文章,公信力越來越低也是件樂事。
究竟世界上還有神嗎?

變相解決左航班擠迫 至於股價...一日未變0都有機會升返既

歧視無個地方都有 或者可以諗下 如果條片係香港一間航空公司 而乘客係內地人,南亞人,歐洲人
咁香港人對唔同人種成為片中主角時 評論又分別如何呢

差佬打人定Air Crew打人呀?
究竟世界上還有神嗎?

http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 3140&a=56552941

事件引發公關災難,聯航母公司聯合大陸控股周二開市後一度跌3.6%,公司市值因而蒸發8.15億美元(約63.6億港元)。
白宮發言人斯派塞周二表示:拖走乘客的片段「令人不安」。運輸部承諾調查事件。

前一日先力撐員工,之後一日就即刻跪低

引用:
原帖由 type38 於 12-4-2017 10:51 發表
http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 3140&a=56552941

事件引發公關災難,聯航母公司聯合大陸控股周二開市後一度跌3.6%,公司市值因而蒸發8.15億美元(約63.6億港元)。
白宮發言人斯派塞周 ...
標題奪目吸引係一回事,
時間線係另一回事.
事實上只係乘機做底佢揾o下快錢, 點睇都唔存在什麼公義報應o甘神聖...

附件

12-4-2017 11:00

1 個讚好! TOP

不懂股票市場運作,只是以為甚麼甚麼大義之流,識條Iron bar咩!
引用:
原帖由 loveless 於 12-4-2017 11:00 發表

標題奪目吸引係一回事,
時間線係另一回事.
事實上只係乘機做底佢揾o下快錢, 點睇都唔存在什麼公義報應o甘神聖...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-4-2017 07:54 發表
BTW,這就是中國:
http://www.bbc.com/zhongwen/trad ... socialflow_facebook
被自殺的學生,你又唔敢講?
調翻轉頭, 我亦想睇o下"被自殺" 既確實証據.

不論美國如何千般不是,
或中國如何萬惡滔天,
兩邊都總還會有人,
會從自身犯下錯誤中, 吸取教訓,
去令品德更美好, 或令犯錯手法更高明更賤格.

相反
凡事都冇自我檢討,
心機費盡都只係用黎指出敵人錯誤,
並唔會令自己進步.

其實也很奇怪,在FB所流傳的視頻;到家長的求救訊息;在到四川市政府的反應和群眾的反應,各有各說法;但是連黨報也參一腳質疑四川市的做法也是一個很罕見的事件。
引用:
原帖由 loveless 於 12-4-2017 11:22 發表

調翻轉頭, 我亦想睇o下"被自殺" 既確實証據.

不論美國如何千般不是,
或中國如何萬惡滔天,
兩邊都總還會有人,
會從自身犯下錯誤中, 吸取教訓,
去令品德更美好, 或令犯錯手法更高明更賤格.

相反
凡事 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 reniless 於 11-4-2017 23:15 發表

單嘢一開始就估係廉價機票的禍,其實之前有幾單畀人趕落機新聞都係關廉價機票事。
兩邊都有理據, UAL 係可以合法踢走乘客, 乘客唔接受補償下被踢, 事後亦可以告到佢甩褲.
最大既公關災難永遠係大話同死撑. 呢樣UAL 瀨晒.
警察最初盲撑航空警, 發表聲明呀醫師係自己撞傷, 又係瀨晒.
Flight 3411有70個位, 最新料似乎係只係滿座, 但原來冇overbooked/冇oversold,
如果屬實, UAL 又瀨多鑊甘...

發新話題