發新話題

這就是美國...

引用:
原帖由 48191 於 12-4-2017 11:38 發表
其實也很奇怪,在FB所流傳的視頻;到家長的求救訊息;在到四川市政府的反應和群眾的反應,各有各說法;但是連黨報也參一腳質疑四川市的做法也是一個很罕見的事件。
我想睇確實、可交叉對照、可追溯、可求証既資料.

官咬定學生自殺, 我想睇確實、可交叉對照、可追溯、可求証既資料.
相反, 若要咬定學生係被自殺, 我同樣想睇確實、可交叉對照、可追溯、可求証既資料.

唔甘執著亦梗係得o拉, 大家開開心心吹水做返花生友本份, o翕完拍拍蘿友走得

引用:
原帖由 loveless 於 12-4-2017 11:49 發表

兩邊都有理據, UAL 係可以合法踢走乘客, 乘客唔接受補償下被踢, 事後亦可以告到佢甩褲.
最大既公關災難永遠係大話同死撑. 呢樣UAL 瀨晒.
警察最初盲撑航空警, 發表聲明呀醫師係自己撞傷, 又係瀨晒 ...
告唔告,有冇索償都係後話,主要係回應覺得同種族歧視無關。

皮已.....?
引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2017 09:24 發表
自刪.......
究竟世界上還有神嗎?

好似有花生味

美國係掂大家心中有數,吾會無歧視但又不會常常如此。。。何須去貼文證明佢有幾PK

亞洲人如何都係美國人,關香港人P事
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

法官大人,反對花生友提出與本案娛樂性無關既問題

明白LOVE 兄所言,花生當然好食,但日食夜食變劣食,食到自己迷失思考能力其實正很多人寫照,
FACEBK 文化,「好似係,請廣傳」,確是害人不淺也。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 12-4-2017 15:28 發表

明白LOVE 兄所言,花生當然好食,但日食夜食變劣食,食到自己迷失思考能力其實正很多人寫照,
震驚13億人~

引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2017 15:32 發表

SO師傅。呢度無人要証明美國有幾PK,只係分享一下熱門資訊吹下水姐,如果有人咁眼淺咁都睇唔開可以唔入又唔回喎。有個別人仕護主心切撲出黎吠我好理解,咪米鬼理佢囉,無謂浪費我時間,浪費我人生喎
我吾係想話你,不過見你出D post成日比人吠比人扮野,好浪費你自己的人生咁姐
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 gtoray 於 12-4-2017 16:39 發表

震驚13億人~
請廣傳,寧可信其有,為著你身邊家人朋友必需傳開,每100 個FORWARD 即可換取現金,如不傳開系統會自動當機爆炸

其實任何時代都總有人云亦云者,但FB 年代,這些人云亦云者趕著上水秀下限而沒有多少人批評,只要這樣做的人夠多就甚麼問題都不是問題。

始終網上世界是不需求證就可以傳開,不像面對面的時代,說一句話或提供一個意見要被「真人」審視,太廢話亂嗡老作係即時會被BAN 爆。

但今時今日,一段新聞稿傳開,一千人看過,總有一半人相信一半人不信,起碼在一半信徒中得到成就感認同感吧。

不過在下沒甚麼潔癖,亦沒興趣糾正甚麼,事實如此就接受現實

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 loveless 於 12-4-2017 11:49 發表

兩邊都有理據, UAL 係可以合法踢走乘客, 乘客唔接受補償下被踢, 事後亦可以告到佢甩褲.
最大既公關災難永遠係大話同死撑. 呢樣UAL 瀨晒.
警察最初盲撑航空警, 發表聲明呀醫師係自己撞傷, 又係瀨晒 ...
airline只可以decline boarding, 最多只可以係上機前一刻唔比佢上 一旦坐低左 只有safety related先可以趕人落機

Davy兄亦差矣,有很多真相又或者偽新聞也是在FB登出來的。
引用:
原帖由 Dave 於 12-4-2017 15:28 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-4-2017 18:34 發表
Davy兄亦差矣,有很多真相又或者偽新聞也是在FB登出來的。
當佢一半真一半假好了,但直接塞入口的人恐怕無9 成都8 成,試問一個人有多少時間去查找每個真相?
這才是我所說的「文化」,就是不理真假,食左先算。
一碟飯,三成假米都嫌多了,何況一半。
錯不在FB,只是市民喜歡,應運而生而已。
對於這些即吞文化,要不抱住事事求真來看,要不事事一笑置之,
最忌是看完信哂廣傳洗腦。當然這是我個人意見,無針對J 兄或閣下。
就以這單合法踢落機事件,在下亦只是抱住娛樂心態看,因為事情到最後總會發覺有些事沒有被告知,這種起承轉合幾乎都成定律了。

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 nathan852 於 12-4-2017 18:07 發表

airline只可以decline boarding, 最多只可以係上機前一刻唔比佢上 一旦坐低左 只有safety related先可以趕人落機
我都以為係,但原來唔係。
因為飛機仲係停泊狀態,
理解係依然可以decline boarding
http://www.popularmechanics.com/ ... p-passenger-rights/

引用:
原帖由 kai_matt 於 12-4-2017 12:34 發表
好似有花生味
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -30 惡意灌水 12-4-2017 21:04
  • gtoray 金錢 -30 惡意灌水 12-4-2017 21:04
究竟世界上還有神嗎?

發新話題