發新話題

4議員DQ案明午3時開庭宣判

引用:
原帖由 hang2 於 17-7-2017 17:39 發表
尼几年香港人自己不知不覺墮入政治纷爭中,甚麼泛黄,泛藍,已經很累,大家停止討論,上黎吹吹大家嗜好,免傷和氣。
其實照搬大陸一套來港, 正正會影響到玩氣槍呢種嗜好

遊戲規則轉左做2.0啦,仲搬返舊史遊戲規則1.1有乜用吖?一係反檯後自己做莊。不過世界各地近年情況所見,反左檯會時光倒流50年,唔好講民主自決,就連基本生活溫飽都無保証,大家想個社會點?

引用:
原帖由 Lolanto 於 17-7-2017 18:05 發表
遊戲規則轉左做2.0啦,仲搬返舊史遊戲規則1.1有乜用吖?一係反檯後自己做莊。不過世界各地近年情況所見,反左檯會時光倒流50年,唔好講民主自決,就連基本生活溫飽都無保証,大家想個社會點?
堅持返97前中間路線咪幾好,
唔親中, 唔親英, 唔親美,
但又容許佢地響香港公平咁玩.

以前各勢力平衡果陣, 香港最安定繁榮. 任何一邊獨大都唔好.

引用:
原帖由 pbay 於 17-7-2017 18:09 發表

以前各勢力平衡果陣, 香港最安定繁榮. 任何一邊獨大都唔好.
而家個情况係呀公要翻香港! 張所有英治時代色彩全部移除.......

想自己赢就為有移民! 去1)英國;2)美國;3)加拿大;4)澳洲啦!

1) 去讀書回流工作
2) 去玩車玩槍
3) 去行山踏單車及滑雪
4) 有錢去退休可以成日中港澳(澳洲)來來去去

引用:
原帖由 pbay 於 17-7-2017 17:57 發表

講咁耐, 就係提返你基本法無叫你效忠中國.
97前無效忠英國, 因此50年不變下, 都不用效忠中國.
好難明咩?

違憲去逼香港人效忠中國, 要香港事事直接跟大陸一套,
代表你要跟從大陸相關法規, 包括改玩水彈槍,  ...
民選議員拒絕按照立法機構原定誓詞宣誓就職,
香港發生過一次,
就是港英年代以立法局教育界功能組別當選的司徒華,
司徒華寧願不做議員, 也不肯在就職時宣誓效忠英女皇.
時為1985年.

時代會變,
規矩會變,
價值觀會變,
最理想係大家都可以客觀面對歷史,
盡量唔好輸打贏要、龍門任搬.

引用:
原帖由 rho837 於 17-7-2017 18:24 發表

而家個情况係呀公要翻香港! 張所有英治時代色彩全部移除.......

想自己赢就為有移民! 去1)英國;2)美國;3)加拿大;4)澳洲啦!

1) 去讀書回流工作
2) 去玩車玩槍
3) 去行山踏單車及滑雪
4) 有錢 ...
投資移民 除左美國之外,都起碼要過千萬
呢筆錢 比我買架遊艇住起海中心好過
而家台灣同新加坡比較多人去,但唔知幾時赤化埋

做中東人最好, 一句話自己係難民 就有班左膠歡迎你 免費拎歐洲護照

小喇叭。。。好q煩

總之唔啱住。。。 咪移民走囉

引用:
原帖由 pbay 於 17-7-2017 18:09 發表

師兄呢番說話小弟很同意也很希望如是
所以面對尚有好多問題既中國, 我個人唔主張冇建設性又危險既所謂反抗.
人需要有希望才能活得好.
太極端或太一面倒的思想所帶來的希望, 不論係挻中或反中, 都係扭曲o左一個正常未來既發展.

法例既野一定會變。。 個世界每日都變緊。。 有立例。。。有修訂。。有增補。。 有廢除。。。 不合時宜既廢除

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 19:11 發表
依家連大6自已都有wargame場比人試玩gbb ...
恕小弟孤陋寡聞,大陸可以反仿真槍 ? 法例限制係零點零幾焦耳,請問果D GBB係幾多焦耳 ?
如果有特別牌照至反得,咁算唔算有得反。
咁講,AK47真鐵都可以反得添。我係大陸都反過。咁講大陸咪自由過香港 ?

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 19:42 發表

要入會係一個場地玩,焦耳唔清楚,
剛剛起步,唔好下下同香港比,比d時間大6,天知到10年8年後會否人手一支gbb隨街有得賣.......
GBB 有冇得反我完全唔 care, 但手尋一定要用百度,視頻只可以睇土豆優酷,只要你既政見同阿爺唔同,就連身後事都冇自由, 10年8年後會變 ?小弟就冇閣下咁樂觀

發新話題