發新話題

4議員DQ案明午3時開庭宣判

講多無謂
人心自明

同中国人講道理,浪費口水。
佢地永遠抱住臭蟲論唔放

引用:
原帖由 walther 於 17-7-2017 20:00 發表

GBB 有冇得反我完全唔 care, 但手尋一定要用百度,視頻只可以睇土豆優酷,互聯網同現實世界壁壘重重既情況, 10年8年後會變 ?小弟就冇閣下咁樂觀
即係咁早一兩年返大陸有d網係上到的
依家係上唔到
Ps. Cgf仲未洗翻牆

依家係微博連小熊維尼都唔出得
個傾向好明顯啦...
作為game友當然希望大陸有日會開放玩槍
更多廠加入競爭
作為香港人只希望50年不變
但官方媒體已經講緊要新香港人、中英聯合聲明係歷史文件
真係有可能捱到50年?

引用:
原帖由 JBL 於 17-7-2017 20:08 發表

大6互聯網點樣我完全唔 care,我只知雍護一國兩制香港既互聯網就邊度都上到,10年8年後都唔會變,小弟就非常之樂觀.......
清醒D嚟唔該,依家已經好多報紙受阿爺控制, 10 年 8 年後仲會唔會有蘋果,完全可以預見得到。係既,我都幾肯定可以繼續跑馬,跳舞,反 GBB,如果閣下認為咁就係一國兩制,好滿足既話,我恭喜你。阿爺就亦好想個個香港人都好似閣下咁。但不幸地小弟就唔係囉。

雖然我都唔鍾意生果報太政治
但係見到方向越黎越官媒都唔開胃

睇大紀元算

(  清醒D嚟唔該,依家已經好多報紙受阿爺控制, 10 年 8 年後仲會唔會有蘋果,完全可以預見得到.)

你講得啱   佢証明比你睇

引用:
原帖由 walther 於 17-7-2017 20:19 發表

清醒D嚟唔該,依家已經好多報紙受阿爺控制, 10 年 8 年後仲會唔會有蘋果,完全可以預見得到。係既,我都幾肯定可以繼續跑馬,跳舞,反 GBB,如果閣下認為咁就係一國兩制,好滿足既話,我恭喜你。阿爺就亦好 ...
無左蘋果我呀媽實好開心 ,
佢話大躍進,民化大革命,64果d相片同影片都係蘋果用CG合成出黎,全部都係造假
有咩事訪問受害人果D片段就係D人全部都收左美國錢要抹黑中國
重話o係百度,微博,優酷報導既先至係真相
其他都係收哂美國錢

引用:
原帖由 紗夢 於 17-7-2017 21:47 發表

無左蘋果我呀媽實好開心 ,
佢話大躍進,民化大革命,64果d相片同影片都係蘋果用CG合成出黎,全部都係造假
有咩事訪問受害人果D片段就係D人全部都收左美國錢要抹黑中國
重話o係百度,微博,優酷報導既先 ...
作為兒子,要聽媽媽的話

引用:
原帖由 hang2 於 17-7-2017 22:21 發表

作為兒子,要聽媽媽的話
試過食食下飯同佢地理性討論,
結果張飯台差D比老豆反左
跟住我就學懂乖乖B嘴

有D事物大家觀點角度唔同,點知人地親身經歷係點,好難用三言兩語去改變,亦無必要去改變對方睇法,
老實吵黎都改變唔倒乜...相o益唔好口
所以自已睇開D就算每個人都係獨立既人..無必要人地接受自已果套
和氣生財

1 個讚好! TOP

邊張報纸冇所謂,
最緊要自己腦袋有批判性思維。

今時今日,睇新聞仲洗乜睇報紙,上網睇各種討論仲中立又多高質回應

發新話題