20 12
發新話題

美婦食麥記唔俾坐對面 辱罵華人「外國狗」

美婦食麥記唔俾坐對面 辱罵華人「外國狗」

Oh well she did say please

基本上佢女朋友講得啱,好明顯鬼婆係傻嘅,嗌嚟都無意思
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

1 個讚好! TOP

印第安人表示:....
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

講起食野搵位坐 香港一樣有人係賤格
有次我同家姐去starbucks 咁我家姐有腳傷拎住柺杖
成間舖得返三個位 有個大約20歲既女仔 見到我地行緊埋去 就急急腳坐正中間個位
擺到明就唔想比我地坐 睇到我呆左 你眼望我眼咁  之後佢就打開部laptop享受佢既私人空間扮睇唔到

之後有張四人枱 走左兩個人 另外未走果兩個寧願擺袋都唔比我地坐

寄人籬下 ...

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-7-2017 22:43 發表
成間舖得返三個位 有個大約20歲既女仔 見到我地行緊埋去 就急急腳坐正中間個位
擺到明就唔想比我地坐 睇到我呆左 你眼望我眼 ...
玻璃mode:果d 唔讓果d 一定係大陸人,或者新移民,本土香港人個個都好靈性好有教養乜乜乜

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 25-7-2017 00:20 發表

玻璃mode:果d 唔讓果d 一定係大陸人,或者新移民,本土香港人個個都好靈性好有教養乜乜乜
呢d野係按比例既 呢排人在內地見識唔少
如果空間許可下 我都係鍾意自己坐
但冇位既時候唔會咁樣霸佔空間

回覆 4# 的帖子

Foreign dogs

外國狗?虧佢講出口

但唔知事主想爭取D咩?
睇個樣已經知佢short short 地
唔係話short既就大曬(其實都係.....)

如果鬧佢既係D白人至上惡人或者係D黑人公仔佬, 佢仲夠膽影相咩?
講咩"不要被對方的言論或者態度嚇到,正面解決種族歧視問題,所以才拍片分享曝光事件"
仲以為自己好勇猛

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-7-2017 22:43 發表
擺到明就唔想比我地坐 睇到我呆左 你眼望我眼 ...
比我會分開坐係佢兩邊, 跟住照傾計講野...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gtoray 於 25-7-2017 05:10 發表
但唔知事主想爭取D咩?
睇個樣已經知佢short short 地
唔係話short既就大曬(其實都係.....)

如果鬧佢既係D白人至上惡人或者係D黑人公仔佬, 佢仲夠膽影相咩?
講咩"不要被對方的言論或者態度嚇到,正面解決種族歧 ...
先入為主覺得阿婆唔惡太武斷了...可能殺人無數既阿婆呢

BTW 影人相再作文原來就叫做「正面解決」...影背脊唔知係唔係叫背面解決...

引用:
原帖由 2slow 於 25-7-2017 09:17 發表

比我會分開坐係佢兩邊, 跟住照傾計講野...
都係果句... 有隻狗咬你... 唔通你咬番佢咩 ...轉台坐簡單D ...

引用:
原帖由 Dave 於 25-7-2017 10:05 發表

都係果句... 有隻狗咬你... 唔通你咬番佢咩 ...轉台坐簡單D ...
小弟比較衰格,  
例如見到巴士上有人用書包等等霸兩個坐位, 我會專登叫佢拎開個書包讓位 (不過好耐無坐過巴士了 )
又例如等地鐵排隊時, 後面有條友係度攝黎攝去想槍位, 我會專登左阻佢及行慢d唔比佢得程...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

20 12
發新話題