發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-16 18:18 發表

w28 呢次係蝕章,始終人都走哂.. 嘜都唔洗講。
報警或者警方會去場地睇損傷,或者搵軍火專家研究下合唔合法火力做到呢個損傷,
之後搵番當日嫌疑者上去報下到,或者協助調查之類...
但除非即時抄家搵到超火槍 ...
叫得警察o黎, 超火一回事, 爆玻璃一回事

假設查有超火, 怎証明同爆玻璃有關?

假設查無超火, 那爆玻璃是否要賠?

個人認為蝕章與否不是重點, 重點是龍門在o那?

回覆 165# 的帖子

有分別. 沖量你未考慮
BB彈係軟既 鎚係硬

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-16 18:20 發表

師兄有道理。

不過話分兩頭,近呢3 日好多新手新account 熱烈討論此事,估唔到wargame 界原來仲咁多新血,可喜可賀
o尼D指定動作, 可理解, 算o拉...

歡迎新血加入

講到尾係場主問題! 自己管理上出現問題!  如果想架車唔好俾客人打BB彈破壞! 應該一早張車輛遠離活動範圍!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-10-2017 17:59 發表

o吾小心銀笠度門撞甩倒後鏡又如何?
車門其實預左凹吧...唔好話超,1j 射埋去都要有少少印,車身鐵皮好軟的,但凹還凹,你要射到佢真係損毀擊穿...有排...
至於倒後鏡,基本上唔係咁易爛,因為汽車倒後鏡是有「彈弓較」的,就算十幾年前既車都有。
你撞埋去佢係會摺埋,唔會成支斷的,如果有「摺鏡掣」,摺佢再開番好多時已經復位。
莫講話「人撞」,沒多久前在下拍個新carpk 倒車,左邊摺鏡摑左落條石柱度成隻鏡反骨向前...用手屈番佢其實照用...大部份車都有呢個設定。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

下次打車場前填0左0尼張FORM

回覆 167# 的帖子

但bb彈撞擊玻璃果一下都係硬
如果碰到玻璃既脆弱點都係會爆

玻璃裂縫的產生,可快可慢,可以相差1012倍,例如棒球撞擊到窗玻璃,以高速相機照相可發現裂縫的發展速率快到聲速的一半。但是有時玻璃製品的裂縫瑕疵以極緩慢的速率在擴大,從微觀來看,裂鍵代表玻璃中SiO2的Si-O鍵斷裂,一個鍵的斷裂可以慢到以小時計。其實玻璃本身是極為堅固的物質,一塊完美沒有裂縫瑕疵的玻璃,在真空情況中,可以支持141公噸卅平方公分的壓力,這強過一般合金的十倍。但是常見的玻璃製品通常已有一些肉眼看不出的微小裂縫和缺陷,因此稍受力即會擴大,已有裂縫而斷裂。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-16 18:34 發表

車門其實預左凹吧...唔好話超,1j 射埋去都要有少少印,車身鐵皮好軟的,但凹還凹,你要射到佢真係損毀擊穿...有排...
至於倒後鏡,基本上唔係咁易爛,因為汽車倒後鏡是有「彈弓較」的,就算十幾年前既車都有。 ...
純粹討論

如果爛o尼?

D鏡入面D gear 撞多兩撞拗多兩拗甩出嚟o吾出奇

都未計塊倒後鏡仲易碎過大銀幕s 多多聲

撞甩bump把又係常見, 可爛的地方多的是

Ps. o尼堆靚車, 用料未必有你想像中o甘好, 否則都不用人生再起跑變身掩體發揮餘熱

引用:
原帖由 2slow 於 16-10-2017 16:24 發表
哇~ 車身都打得穿?

似係玻璃碎喎

2j樓下都有機會爆玻璃的,平時見唔小俾人射爆鏡呀電筒個啲玻璃

我自己既意見係 放得係戰區 就預咗 會毀爛。。。 根本冇得拗。。。 如果隔離Zone.... 有人手痕 乸枝鋼珠槍 打過隔離個場部車 點計數?

引用:
原帖由 Tango1997 於 16-10-2017 18:55 發表

似係玻璃碎喎
係玻璃碎。

旁邊d 凹先係彈痕
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

尼件案件真係搵金田一一都搞唔掂

回覆 172# 的帖子

可能我用沖量唔係幾恰當。
我想表達既係BB彈一打就變形反彈/散開  能量無法被玻璃完全吸收既情況

發新話題