發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

場主不如將d波璃換晒acrylic,就算真是咁唔彩被個客射裂/穿,個客賠都唔駛3000咁貴麻!
定換番d simple 的cover,不能射的車做cover,太有gimmick啦

引用:
原帖由 gtoray 於 16-10-2017 23:43 發表

我諗日本車外殼硬度未必硬過你隻碟?
應該貼隻碟起車門,然後泊另一部車起側邊,揾個開門L開門撞落隻碟睇隻碟會否凹

引用:
原帖由 rYaN 於 16-10-2017 23:27 發表
宜家講乜都廢話……當時如果場地覺得有問題應該先hold起團人,有問題再報警而唔係係到馬後炮……又測試又盛。暗示個客鬼火,咁做生意真係好有問題
現場捉到把柄仲會唔會咁易放生 ,好似自己架車見比人hi花撞凹都即時拉住條友傾賠償問題,唔賠就即場等Ar sir拆掂,唔知邊個做都一早報左𪄴先係味咁話?
當時唔拆掂而家過哂氣先追究到底想做乜 越搞味越令人質疑,
有證明邊個當時團友真係有做不如分享下令大家解決疑團

唔知係咪我閱讀理解有問題,我睇到而加得出既感想同大部份師兄都唔同

1. 架車唔係所謂經過槍林彈雨身經百戰歷盡風霜地洗禮過,只係放左入去冇耐,我認知入面大把車食左幾年彈連側玻璃都未爛
2. 根據返樓主同 Dave 兄覆述場主講過,車身果 d 痕同車燈本身就預左爆,所以由頭到尾冇打算要人賠
3. 唯獨塊玻璃離爆得離奇地勁,一定唔會係唔覺意啪啪啪咁啱打裂左,咁啱上次顛鴿果陣我有朋友架車比棵樹責扁左車尾,佢車尾玻璃爆晒都冇呢塊咁切底 (如果個窿 w28 冇後期加工的話)
4. 感覺場主似係應為有人有心搞破壞,唔係自然打 game 食流彈食爆,所以入左樓主數叫人賠
5. 當然由始至終都冇證據證明到係樓主一班人所做,但佢地又出奇地即場認左頭,唔係 W28 過左氣先追究,然後散左之後樓主覺得價格不似預期,所以反口話人收得貴屈錢然後放上黎比大家食花生

利申小弟乜內幕都冇純粹睇小說段估,暫時都係覺得 2 邊都鬼鬼地
樓主同 W28 是但有邊比人屈,W 蠢在冇即時解決件事,放晒人而加口同鼻拗
同埋花生好好食,吸引咁多位新用戶入黎咁熱鬧,呢塊玻璃都算爆得有價值

引用:
原帖由 NCP013 於 17-10-2017 00:26 發表

應該貼隻碟起車門,然後泊另一部車起側邊,揾個開門L開門撞落隻碟睇隻碟會否凹
我本身都想用開門L做比較

引用:
原帖由 jw9527 於 17-10-2017 00:00 發表
爬完花生文 感覺場主既態度是;
即使其他師兄再去玩時入場前都經場地check槍證安全合法
但如果最後場地又有玻璃或其他物件損傷
佢地既邏輯一定係參與者後來用重彈 或用「玻璃彈」
或惡意破壞
因為2J下 28設施一 ...
我諗得個個自己支槍頭加個cam錄影住射到邊先有得自保
再唔係就玩bingo。。

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 00:39 發表
唔知係咪我閱讀理解有問題,我睇到而加得出既感想同大部份師兄都唔同

1. 架車唔係所謂經過槍林彈雨身經百戰歷盡風霜地洗禮過,只係放左入去冇耐,我認知入面大把車食左幾年彈連側玻璃都未爛
2. 根據返樓主同 Dav ...
老實講好多人遇到呢事都怕事怕麻煩讓步當跌少少錢,人地公司你小市民拗上官c實蝕唔起時間同金錢,但去到傾唔啱數又冇做過自然有人反感抱怨,如果個日捉到把柄正常邏輯下咁易散水?散左水乜證明都冇日後仲可以點追究?而家過哂氣仲要追究越拖落去味越失去玩家信心,當初要求賠個下已經令人費解,
Ok有人破壞要求賠償冇問題,但連邊個做係用乜做人為定自然損耗都未知就一口咬定全部人,得失哂成班game友拎到3張大牛都冇用啦。。

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2017 01:19 發表

老實講好多人遇到呢事都怕事怕麻煩讓步當跌少少錢,人地公司你小市民拗上官c實蝕唔起時間同金錢,但去到傾唔啱數又冇做過自然有人反感抱怨,如果個日捉到把柄正常邏輯下咁易散水?散左水乜證明都冇日後仲可以點追 ...
樓上都證明左合法力膠珠應該冇咩可能爆到玻璃
咁場主當時認為佢地爆玻璃 應該唔止要佢地賠錢 仲要即場報警
咁當中應該仲有d事
ps 留意事態發展 花生友

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 00:39 發表

2. 根據返樓主同 Dav ...
我都有D野諗唔明,如果W係有心屈錢既,點解咁天真嬌未收錢就放人? 專登大執位再放D車入去屈錢呢條絕橋都諗到呢位人兄一定係一個天才!
另外,如果自己明明係清白毛cool的話,竟然會去接受每人比一百幾十諗住息事寧人? 依家唔係一條友入左黑店比人落閘放狗凶你wor 一班十幾廿人咁樣比人屈啖氣都吞得落?比我現場拍埋片再FB live 之後再放上來la
D劇情真係拍得住TBB d高質連續劇
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

回覆 233# 的帖子

當日唔報驚兩邊都得唔到最公平解決方法, 而家各有各一詞打過和解算啦, 老老實實改返放d廢棄野做布置味好冇手尾任射唔嬲繼續做生意,各有各打game唔玩大火力唔玩派彈唔玩令人容易令人誤會野味搞掂

如果我比人屈我整爛左人地D野,我諗我都會現場拍D片影D相記錄返當時實際現場情況以備不時之需,既然上得來出post,樓主無謂吊大家癮吧
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 wing383 於 17-10-2017 01:38 發表

我都有D野諗唔明,如果W係有心屈錢既,點解咁天真嬌未收錢就放人? 專登大執位再放D車入去屈錢呢條絕橋都諗到呢位人兄一定係一個天才!
另外,如果自己明明係清白毛cool的話,竟然會去接受每人比一百幾十 ...
打左成日game仲未攰夠要一班人上差管定等ar sir落口供,
又唔知日後有冇手尾,我估現實個個當跌d錢好過搞落去,話個個要賠十皮我諗成件事即刻個個撐到好行,當打爆玻璃都係個别人做,
唔通全團人應該有十幾廿個?都有份打?所以驚左人地先肯賠
樓主自稱班人新手,相信冇咁上下經歷既人比人凶多丙凶已經乜都答應 要再搞落去就真係睇場地有冇證明有人破壞, 有證明先可以説服大眾

所以咪話一係當時你提供證據玩家特登打爛你玻璃或即時驗槍睇下有冇人過火,2樣其一有證據既話即時報警解決。
而唔係宜家搵人做TEST咩火力可以打爛你玻璃.........
就算你係場主唔順氣比人打爆左玻璃又比人上網叫你大當又可以點?只怪你地當場冇做任何決定......
人客又走埋,又走埋數............
(利申:本人唔認為樓主打GAME團人冇問題,亦唔認為場主想屈錢)

發新話題