發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 gtoray 於 17-10-2017 13:49 發表
老實講,依家咁睇,場地真係無真憑實據證明到爆玻璃係由事主一團人做成,有既只係環境證明,主觀因素
但我個人認為事主一團人就係整爆玻璃既黑手,我唔係法官,呢度亦唔係法庭,純個人感覺
成班人打game,打打下中途場地話有野爛左,之後冇人認,我自己初初更加連架車有冇玻璃都唔清楚,因為我都冇乜行過果邊。。。。
老實講,我本人覺得的確有可能係我哋既人整爛,但我認為你放得係場中既障礙物,事先又唔提及唔可以打,就算係我哋整爛都唔可能要求我哋賠償。場主懷疑我哋鬼火,當下已回覆可以隨便check槍。但場主又唔去做。相信冇一個game友打緊時咁care在場裝置會否因bb彈槍擊而損壞吧。

當然,當時host選擇想息事寧人,我都專重host決定,但走後報出嚟的價的確不能接受。所以先做成而家既爭執。

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 14:07 發表

成班人打game,打打下中途場地話有野爛左,之後冇人認,我自己初初更加連架車有冇玻璃都唔清楚,因為我都冇乜行過果邊。。。。
老實講,我本人覺得的確有可能係我哋既人整爛,但我認為你放得係場中既障礙 ...
Check 咩槍哎,根本唔係用汽槍射擊整爛
連你自己都覺得有可能係團中有人做成啦
合理既情況下有損毀好正常,但呢個情況係超出合理範圍啦

擺得響game場應要預期有損壞,但刻意用不正常手段去破壞又一件事
場主太天真

場地同驚友2邊個故事互相有抵觸,但又冇證據對方錯,

唯有當分開做2件事咁睇,

但明顯2邊當時的反應都有D奇怪,或者蝕章
一邊肯為一個唔知幾時爆的障礙物籌期
一邊話要人賠又唔洗人即比,唔報警

其實係唔係另有隱情???

BTW如果我唔小心仆親,整爆玻璃,洗唔洗賠?

我發嗡風樓主唔洗咁上心,誰是誰非關我鬼事咩,最抵死樓主自己上網出POST話畀人知走人數先好野

引用:
原帖由 gtoray 於 17-10-2017 14:19 發表

Check 咩槍哎,根本唔係用汽槍射擊整爛
連你自己都覺得有可能係團中有人做成啦
合理既情況下有損毀好正常,但呢個情況係超出合理範圍啦

擺得響game場應要預期有損壞,但刻意用不正常手段去破壞又一件事
場 ...
咁如何界定損毀既合理範圍呢?
如果我哋真係玩到專登破壞,點會只係兩塊我哋都唔確定開game前有冇的尾玻璃呢?

引用:
原帖由 Contingency 於 17-10-2017 14:19 發表
場地同驚友2邊個故事互相有抵觸,但又冇證據對方錯,

唯有當分開做2件事咁睇,

但明顯2邊當時的反應都有D奇怪,或者蝕章
一邊肯為一個唔知幾時爆的障礙物籌期
一邊話要人賠又唔洗人即比,唔報警

其實係唔係另有 ...
無場主個邊解釋埋難講

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 14:23 發表

咁如何界定損毀既合理範圍呢?
如果我哋真係玩到專登破壞,點會只係兩塊我哋都唔確定開game前有冇的尾玻璃呢?
我已經講左,道理響你地果度,不賠有理
你自己一團人,你識得幾多個? 有無人刻意破壞大家心裡有數

其實無謂製造白色恐怖,小弟打左十年 indoor outdoor 收費場都未聽過 "唔覺意" 射爆野要賠錢,有 D 煽情人仕更唔好再吹 D 咩射死條草要賠錢之說。要咁玩法 W28 第一日玩左,唔會再花錢去搞好個場先做臭自己個名,真係要玩個數都唔會係呢個價,唔會而加先為左 3000 搞到咁。咁耐以黎場內咁多車唔爆,係得 2 架 "新車" 車尾比人打爆,比我係場主都覺得有人搞事。

樓主新手圍一玩就中招可能真係黑仔過黑仔,暫時都係冇證據證明係樓主打,更唔好話係用槍射爆。但樓主個 Host 又答應左人賠錢 wo (樓主自己講),W28 信你地放你地走冇迫你地簽 D 乜乜和解書,之後又嫌人地報得貴再反口再上黎唱,老實我愈睇愈覺得 W28 先係受害者,天真地信錯樓主班人,即使唔係樓主班人打爆。

Host 覺得自己無辜更加唔應該攬上身,咁大個人應該知口頭承諾都有法律效力,知道唔係一百幾十就反口,信譽破產,淨係呢點我覺得好有問題。其實上去 google 求其打車尾玻璃大把人問價,劏料連手工通常寫 1-2k,而加 3k 2 塊係咪真係劏客價?咁幾錢先叫可以接受? 覺得貴咪講下價 lor

不過真係帶出 indoor 咪仲大獲,對住人地 D 光管消防花洒射幾槍真係變水舞間,到時又係唔係 "你放得喺 warzone 就預左爛" 呢? 呢個我真係唔知。

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 14:50 發表
其實無謂製造白色恐怖,小弟打左十年 indoor outdoor 收費場都未聽過 "唔覺意" 射爆野要賠錢,有 D 煽情人仕更唔好再吹 D 咩射死條草要賠錢之說。要咁玩法 W28 第一日玩左,唔會再花錢去搞好個場先做臭自己個名,真係 ...
師兄 你拎擺係到比人射嘅cover 同場地安全設備比 會唔會有d唔對稱呢又?

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 02:50 PM 發表
其實無謂製造白色恐怖,小弟打左十年 indoor outdoor 收費場都未聽過 "唔覺意" 射爆野要賠錢,有 D 煽情人仕更唔好再吹 D 咩射死條草要賠錢之說。要咁玩法 W28 第一日玩左,唔會再花錢去搞好個場先做臭自己個名,真係 ...
"你放得喺 warzone 就預左爛"我都唔係好認同,你正正常常唔覺意射爛就冇得講,
如果你係特登射/整爛就就一定唔岩......

但今次真係冇憑冇據真係好難搞

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 14:50 發表
點解會兩架車車尾爆先覺得係故意。。如果成架車爛哂會唔會更加覺得故意?定係只有一塊爛先係覺得故意。。。
根本你冇證據,首先都唔可以確定係我哋整爛,更而夾硬話我哋惡意,究竟係咪公正?
Host當日exectly點同場主講我唔係好清楚,但當日連場主都係話之後再傾, 如果數目唔係好大就息事寧人。。。否則我哋唔會繼續打,一定據理力爭。
你講到打消防系統就根本係Common sense 而且果d水龍頭點做cover呀大佬,咁都打爆就真係人的問題

引用:
原帖由 hongkongwalker 於 17-10-2017 14:27 發表

無場主個邊解釋埋難講
咁場主有朋友係E度,朋友表示當日場地版本的故事MA~

引用:
原帖由 nathan852 於 17-10-2017 14:55 發表

師兄 你拎擺係到比人射嘅cover 同場地安全設備比 會唔會有d唔對稱呢又?
唔係想同個窗比較,係咁啱惗到擺喺場到就咪有機會爆,爆左 D 唔係 cover 既又點算呢,呢點我真係唔知的 touch wood 未試過未惗過

回覆 309# 的帖子

咁又唔係WO
大家都係場內
都係可以話有機會射中

宜家個問題係 會唔會咁多人打過個場
係得你團人 一次過爆兩塊咁好彩 咁難爆既野機率有幾高

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 15:03 發表

點解會兩架車車尾爆先覺得係故意。。如果成架車爛哂會唔會更加覺得故意?定係只有一塊爛先係覺得故意。。。
根本你冇證據,首先都唔可以確定係我哋整爛,更而夾硬話我哋惡意,究竟係咪公正?
Host ...
師兄,我個個 post 都有講 "冇證據證明係樓主打",我幾時有講過係你整爆呢,到而加我都係唔 sure 邊個整,所以唔好扣我帽子了。但 2 隻窗會唔會無 lala you jump i jump 呢,唔係你地但都應該有其他人吧。呢個係一件事,暫時冇真相。

但客觀事實而你都認既係,Host 唔知個數就應成左人,主觀以為 "個數唔係好大",咁咩叫唔係好大呢?係咪唔應該應成人住先呢? W28 信左你放你走,轉頭又話人地貴接受唔到再上黎唱,呢點係你地理虧吧。

水龍頭上面講左唔關隻窗事,咁啱惗到啫

發新話題