發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 我當你透明 於 14-10-2017 20:35 發表

你行得正,企得正既,一定5好賠,我相信大把兄弟撐你
免得有下個受害人!
各位兄弟真係要小心。。。我再同今日戰友商討下

如果有CCTV影到,就賠.無就口話口賠.

車場果D 車在下記得大車有不少尚有完整玻璃,在下玩時都是直接射中玻璃,其實沒甚麼可能打得爆。
如果樓主的槍真係爽穿玻璃,我只能說可能打中「秘孔」...一中左隔三秒會爆炸。
暫時以樓主提供的資料來看,只能說各方面都充滿著不合理。總覺得重組整件事需要更多資料...
經驗告訴本人,如果覺得一件事很不合理,最大可能是用不足情報量去演繹整件事...
或者我們需要其他參加者或場地的口供或陳述。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-14 21:37 發表
車場果D 車在下記得大車有不少尚有完整玻璃,在下玩時都是直接射中玻璃,其實沒甚麼可能打得爆。
如果樓主的槍真係爽穿玻璃,我只能說可能打中「秘孔」...一中左隔三秒會爆炸。
暫時以樓主提供的資料來看,只能說各 ...
o甘打笠車身揩花油點計

究竟場地設計係掩體定障礙物.....

Game 場會預掩體無穿無爛........

引用:
原帖由 Ben_9413 於 14-10-2017 21:52 發表

o甘打笠車身揩花油點計

究竟場地設計係掩體定障礙物.....

Game 場會預掩體無穿無爛........
或者咁講... W28 個車場已經相當歷史,日日咁多人射.. 冇一萬都幾千發,又唔見爛...更未聽過叫人賠錢云云,
咁有趣針對樓主,會唔會有其他原因呢?

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 14-10-2017 21:37 發表
暫時以樓主提供的資料來看,只能說各 ...
小弟的槍當然不可能爽穿玻璃 ... 但場主堅持係我地打爛,而我地只有0.2-0.25g b b同最大1.8J 的 AEG
當然塊爛左既玻璃幾時爆,同爆之前係咪完好,會唔會已經有裂痕,我地唔知道, 事前更加唔會去仔細檢查
我都覺得件事完全唔合理,就當我地當黑... 而我更加唔怕場地人員上黎對質

本身上黎出post都只係想大家之後去要小心,場中車窗玻璃如有損毀,需付1500大元/塊

引用:
原帖由 Dave 於 14-10-2017 22:09 發表

或者咁講... W28 個車場已經相當歷史,日日咁多人射.. 冇一萬都幾千發,又唔見爛...更未聽過叫人賠錢云云,
咁有趣針對樓主,會唔會有其他原因呢?
佢場中有歷史的舊車都冇玻璃窗的, 只有佢話今年新買的車先有...

如果淨睇樓主講述o既故仔咁真係有點兒那個喎,俾埋槍你check都唔攪乜乜乜...當時有冇認頭話賠先?冇就

等睇有冇其他版本先

引用:
原帖由 新手一隻 於 14-10-2017 22:13 發表

樓主係講場主聲稱佢地啲槍打爛玻璃,要賠。

以目前的資料嚟講,成件事係充滿疑點的。期待各方俾出更多資料。

不過呢個post又帶出咗個問題,如果game場入面的物品,cover之類本身係有機會損 ...
充滿疑點+1

個人理解為,放得係場地做COVER 的東西是預左你用「BB 槍」擊中的,當然是合法火力,
但如果是「非實戰需要」地被破壞,例如槍托撞擊,用攻擊頭火帽擊穿,或是拳打腳踢掟石鎚仔,個人認為可視為損毀他人財物。
正如壁球場打波,個牆預左比你「打」,但如果你拎個「鐵膽」兜野車落去打崩塊場,之後話「你塊牆預左人打架啦!」,又合唔合理呢?

引用:
原帖由 我當你透明 於 14-10-2017 20:33 發表
直情要抵制佢啦,要人賠!
佢傻x左呀
一陣下次屈埋你同我呀
下次擺架靚車係到,咁我咪pk
萬一擺架布加提威龍 (自稱),揩花D油你賣埋蘿柚都唔夠賠呀......

真係有冇搞錯?呢個係game場唔係博物館,子彈無眼,game場"戰鬥區域"中既任何野,落場既人身上既任何野都會被打穿打爛打花,不可避免,除非果樣人或野唔處於交戰區,同時/或者有清晰告示表明不得射擊,而又可以證明有人蓄意啡過去,先至要賠,唔賠就可以報警叉佢傷人或刑毀。

如果真鎗IPSC開鎗打MISS,唔中靶但打斷左個靶架係咪要賠?如果打game射花師兄隻parker philip,係咪要賠?如果唔小心打爆人地隻真品EO (0.8J近射可以爆物鏡)物鏡,係咪要即磅先?

如果你冇過J,怕乜野驗,佢唔驗就死人都唔好賠,搞大佢叫警察黎睇住佢驗,搞臭左個名睇佢點死?

除非有人過J啦.....

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-14 22:31 發表

充滿疑點+1

個人理解為,放得係場地做COVER 的東西是預左你用「BB 槍」擊中的,當然是合法火力,
但如果是「非實戰需要」地被破壞,例如槍托撞擊,用攻擊頭火帽擊穿,或是拳打腳踢掟石鎚仔,個人認為可視為損 ...
但暫時資料係場懷疑過J, pin point 射擊...

引用:
原帖由 fufu999 於 14-10-2017 22:13 發表

佢場中有歷史的舊車都冇玻璃窗的, 只有佢話今年新買的車先有...
NO,今年年初我HOST 2 場W28 GAME,車場舊車肯定有玻璃,自己睇:
https://www.youtube.com/watch?v=xocHLeGVjgw

我唔識數幾多隻窗有玻璃幾多隻冇了,數到話我知,THANKS

係咪另有內情?成件事古古怪怪..

不過除蓄意破壞外正常都幾難整爆,仲要同時間唔係爆一塊

發新話題