發新話題

[認真] 真心唔明點解D 人鍾意係公眾地方開住個喇叭

最憎行山人士邊行邊開大收音機,想享受一下大自然既聲音都唔得.

引用:
原帖由 happypony 於 2017-12-18 12:29 發表
最憎行山人士邊行邊開大收音機,想享受一下大自然既聲音都唔得.
我住山邊,隔離係山路,久唔久D老野開大聲聽粵曲

對著d自私L,你唯有塞住自己對耳聽歌
你話佢,就預左要開波

一係就d訊息聲係咁叮,聽到人都燥埋

引用:
原帖由 reniless 於 18-12-2017 11:31 發表

以前講過,試過喺地鐵踩到對浪凡漆皮板鞋,個種興奮心情到依家仍然未能忘記。
其實我有時會著LV 漆皮白底, 遇上跑唔郁又驚蝕底D叔叔嬸嬸哥哥姐姐亂行亂撞踩落黎, 真係好X開心興奮...

引用:
原帖由 Dave 於 18-12-2017 11:25 發表

香港人咁有教養...你唔該佢細聲d ,佢會好有禮咁話對唔住我以後唔會架啦多謝你呀9527 ,又點會嘈交呢...
我開過幾次聲, 都係播緊梵音..
自已心唔靜又冇慧根, 頂唔浦

引用:
原帖由 loveless 於 18-12-2017 12:56 發表

其實我有時會著LV 漆皮白底, 遇上跑唔郁又驚蝕底D叔叔嬸嬸哥哥姐姐亂行亂撞踩落黎, 真係好X開心興奮...
有種綿綿舊情感覺,
盼望原諒我 不要問究竟
但願現在 在你的心中 亦有著共嗚

我覺得現在的人,不論男女老幼,都比以前的人,
大多數,都自私好多,不理他人感受.

引用:
原帖由 reniless 於 18-12-2017 13:02 發表

有種綿綿舊情感覺,
盼望原諒我 不要問究竟
但願現在 在你的心中 亦有著共嗚
你著得講究過細佬N倍

做呢類行為既人通常有以下界別
唔理人地感受既雄性港青,即係坐巴士會頂你背果d
中年大叔大媽,猛錄音留言
大陸人或所謂新香港人,不分年齡階層,由細嘈到大,因為佢地普遍無個人空間呢個概念

我最鍾意睇D人實時Whatsapp錄音傾偈.
即時錄音講2句, 對方又即時錄音回應, 呢邊廂又即時聽番再即時嘻嘻哈哈錄回應....

以前播歌都算, 依幾年番工番學時間搭巴士仲多左好多父母俾部電話個細路開大喇叭睇d大陸“教育電視”, 呢d先惡頂

回覆 26# 的帖子

好熱鬧
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

仲有阿叔同大媽D candy crush呀 推銀仔呀 蕉蕉蕉銀芽do拎do拎果d 打機聲....
=_=
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

回覆 26# 的帖子

我都唔明白d人,食多士式錄音同大大聲播對方回覆都算啦,自己錄完俾對方自己仲要播番一次聽番自己段回覆係做咩鬼野既呢....
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

發新話題