20 12
發新話題

[建議] 關於上圖尺寸上限

關於上圖尺寸上限

吾乃新人,不經不覺,小弟今天滿一歲了

生日願望:
每次上圖都覺得係一件非常痛苦的事,縮圖已肯定是標準動作,可是在下等級不高,即使一張 800x600 的圖也輕易 160kB 而超出 150kB 上限,結果要重複再縮成更細的圖才行。若要到 200kB 上限就非要升到少尉級才可,這還有超慢長的路方能走得到呢。

建議管理員考慮在 150kB 及 200kB 之間加建一級,如 175kB 或 180kB 圖片上限,這可大幅改善情況呢。

未知管理員能否成全?

其實up上fb copy條link都唔係好難啫

其實。。。我覺得250kb都唔夠。。。但是再加大的話會增加網頁hosting的價錢。。。 因為要買網頁的儲存空間。。。

PS: 我都快十一年 會員 了 (搬黎新site之前好似都有3—5年

會考慮稍為調高

引用:
原帖由 sealsman 於 4-1-2018 00:22 發表
其實up上fb copy條link都唔係好難啫
係好難,因為我長期在大陸工作,fb 早被河蟹,所以我連 fb a/c 都無開

引用:
原帖由 gtoray 於 4-1-2018 03:21 發表
會考慮稍為調高
期待管理員的好消息

已增加到 <200kb

我記得前兩日仲係 <160kb o乍 (已少尉了ㄧ段時間)

引用:
原帖由 Opica 於 2018-1-4 00:37 發表
其實。。。我覺得250kb都唔夠。。。但是再加大的話會增加網頁hosting的價錢。。。 因為要買網頁的儲存空間。。。

PS: 我都快十一年 會員 了 (搬黎新site之前好似都有3—5年
但老實説, forum hold o甘少圖又撞正 image host 收錢 變死圖, 死圖=死post, 人流減少對個forum都係㦸

imageupper免費仲可以唔洗登記

Jedi Rey

imghst.co 又係免費又可以唔洗登記
最大食到10Mb 一張相

睇錯左,發了錯誤信息.自刪.

我未做野喎,咁啱你地升左級咋嘛?

delete

已經增加不同用戶上圖尺寸上限
詳見;
http://wargamehk.com/cgf/faq.php?action=message&id=35

1 個讚好! TOP

非常感謝管理員大人寛宏處理。

20 12
發新話題