發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

引用:
原帖由 RCOOH 於 6-4-2018 19:36 發表

唔係下哇,瀨野女孩多D wor,教人亂L咁用止血帶,人身保護裝備係零,意外救生裝備又係零。

試過跳落山谷仔幫細路執飛碟,長戰術褲都勾到穿,比矮樹纏腳纏到要出刀自救,SV35N靚刀都有d難劈,冇裝備?死得囉。 ...
香港鋁拳當道 識食條水做kol係叻ge 不過亂up24/講一套做一套就自然比人拉下馬
去行個鶴咀被狗追要消防警察救護黎救佢

引用:
原帖由 gtoray 於 6-4-2018 19:48 發表

一個正品一個翻版下化....
台仔野黎一樣樣 癸講到咩周圍冇貨得番佢有少量存貨咁款

唔該集中返響件事,唔好作出人身攻擊

真心好好奇 點解crw果3位人兄明明成日用依個討論區 依家扮睇唔到?  咩意思

回覆 289# 的帖子

呢度咁多苦主點會出現呀大佬
你睇下某screct page 有d人好似盲左咁無睇曬內容一味撐無問題
人地講緊佢營商手法又話自己拎槍去整無問題
而家你把槍拎去無問題係咪等於佢咁處理其他人d槍係無問題

引用:
原帖由 556.300 於 6-4-2018 20:34 發表
台仔野黎一樣樣 癸講到咩周圍冇貨得番佢有少量存貨咁款
咁我好彩,果陣買支870用SF都係貴出面一舊

引用:
原帖由 master9413 於 7-4-2018 09:19 發表
呢度咁多苦主點會出現呀大佬
你睇下某screct page 有d人好似盲左咁無睇曬內容一味撐無問題
人地講緊佢營商手法又話自己拎槍去整無問題
而家你把槍拎去無問題係咪等於佢咁處理其他人d槍係無問題
Crw打手出名多唔係第一日

1 個讚好! TOP

Crw整廢完我套新kit都咁多傻西瓜護主真心好好笑 攪條youtube channel就咁多傻仔信佢地 港豬多到  就係信完佢地我先俾依間野廢套絕版新kit

我係你就會等一等,睇下店家點回應
依家始終係你單方面證供
唔好越講越興奮,有d野講左就返唔到轉頭

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gtoray 於 7-4-2018 16:19 發表
我係你就會等一等,睇下店家點回應
依家始終係你單方面證供
唔好越講越興奮,有d野講左就返唔到轉頭
Day2 高果個店員其實已經代表crw回應左。並聲稱支槍和佢唔會有任何瓜葛 之前幾頁已經講過*

本人CRW Airsoft店主回答大家一些疑問,提供我方的資料給各位作客觀有邏輯的判斷。

首先我在過去的6年當每次知道客人從遠方來 香港島 鰂魚涌小店安裝氣槍或購物必先簡報客人需要給店員。

我2017 12月24号半夜收到事主whatsapp問我
[24/12/2017 00:28] : 師兄聽日開唔開門?
[24/12/2017 00:29] : 有支槍想搶救
我説25号開26号放聖誕假。
而我25号當天需外出,早上已交代師父如他來,應放下手上工作,因半夜一般説搶救應該係心急如焚case。CRW也希望盡快為他安裝可使他聖誕及新年假期把玩愛槍。

而我25号當天下午收到了他的whatsapp
[25/12/2017 16:59] 事主: 師兄鋪頭夠快手 2個鐘起到支鎗俾我 "LIKE"

[28/12/2017 12:35] crw_airsoft: 多謝支持

CRW當天的急症没多收錢,只是我們一般收費。事後本人發覺 事主在forum寫上和事實有出入的報導。
現本人作客觀陳述前後三個半月事件如下:

A)2017 12月25
第一次事主帶來本店的是事主安裝失敗的KJ+Nova tti 34 rmr slide+GM stippling frame + 比g17 長inner當時記不起是否112mm 及牌子,因為收據沒有記錄。

B)  3小時後事主取槍試槍後係滿意及有讚師父(有whatsapp 內容為證)

--------------------------------------------------------------------
兩個半月後 ( 事主所發的圖像均為兩個月後)

1 )3月8号
事主發文及出片指二個月後拎支槍出來玩但已經變卡。
2)3月17号
事主才拎了一支已經再卡及barrel更花的tti 34 來。(基於氣槍表面看來已經發射不少次數)
沒有匣 、没有原裝KJ inner 及12月收據 再來CRW
3)由於本店對所有經手氣槍負責,所以店員第二次有當面解釋問題及説這次免費修改。

重要澄清
本店從頭到尾只收事主12月25号的1000hkd (有單的相片為証)
而不是事主陳述的5000hkd

4) 檢查及修改期間店主見KJ slide release和mag頂條小桿推release接觸位好少,而且KJ個release有大虛位左右搖,雖然不是本店失誤,也以事主的'不換upgrade件'主旋律下,免費换上Marui G34款slide release (但事主誤以為WE)

2018/3/21 店主send片去事主whatsapp
店主那日試打有片為証,今日upload :
https://www.facebook.com/358070114693899/videos/369386556895588/

5)事主2018/3/24 第二次取回槍
試打槍及slide lock也順暢
店員詳細解釋及展示問題所在,亦示意需用回近100mm長度内管有助減輕outer磨slide甩金漆程度,在這特殊個案KJ+ NOVA堅持用過長内管只會一直惡化。
(溫馨提示Marui G34專用的101mm inner 近管囗有造薄一級, 約97至101mm位置,有助保留長度同時保持完整跌管動作。而Nine ball的精密管外型也仿效Marui薄級設計)

6)事主之前查詢的美國品牌 Phase5 Tactical 靜音Buffer tube槍帶扣至少68美金加運費加風險, 究竟用什麼方法可用200hkd在旺角買全新?

7) 有關'Hardsell'回應
本店其中一個服務是維修及upgrade , 如果我們認為有需要會建議客人使用。
我們的邏輯是客和店雙贏,因在改槍費用是不變的情況下,你一次性放多一些upgrade零件理論是完成後希望不會短時間壞件而再花多一次改槍費用換零件,師父理論上係花多咗時間改硬度較高的upgrade件,但完成品將會是耐用度較好。
所以邏輯上我店沒downgrade件發售,我們建議的hammer chassis full set鋼座是Guarder,屬於市場上一個性價比很高的產品,而我們售價也是MSRP建議公價,而當天是聖誕88折。(可查看單據相片)

最後公告

事主如依然認為有任何不滿意或投訴,可直接聯絡本店商討,跟進。

最近收到相片,有同區既業內人士 在從未確認,就斷章取義 在一個需要批准方可加入既媒體上 向會員 散播及影射 對同區本店既不利傳聞,深感遺憾。

本店會繼續努力不懈推廣氣槍運動,為廣大槍迷走訪到不同地區拍攝展覽及wargame活動,本店資源有限,免費製作的youtube比較簡樸希望大家見諒。

CRW-airsoft Facebook

5 Pan Hoi Street, Quarry Bay, Hong Kong, Quarry Bay

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 CRW-airsoft 於 8-4-2018 12:35 發表
本人CRW Airsoft店主回答大家一些疑問,提供我方的資料給各位作客觀有邏輯的判斷。

首先我在過去的6年當每次知道客人從遠方來 香港島 鰂魚涌小店安裝氣槍或購物必先簡報客人需要給店員。

我2017 12月24&# ...
如果真係有問題 點解 第一次唔係發現晒 而係去一次sale一次
第一次要換trigger bar 同grip 師兄又話hammer set問題 同埋係呀手工好快呀 2個鐘call我去收讚手工快唔代表質素好嫁啵
第二次去鰂魚涌師父就根本sale字行頭? 楓葉管吉打hopup座話我原裝?再sale? 嗱我一直強調手工500嫁 係你師傅話我依支總值過5xxx

呵呵 問題出現就話人係你整完換件嗎? 如果咁識換件第一日根本唔需要去你鋪頭搵你地換grip 換trigger bar啦 仲有我啲件有証據吉打嫁唔係你師傅所講 原裝?
一支槍條slide鬆到 頭搖又尾甩 外管花到咁都交得出
仲要同個客講俾唔起錢 唔換件? 服務質素可高
仲有我好客觀嫁 我靜係講緊你師傅黑sale 同攪到咁都俾返支槍個客啫 其實如果要sale成支吉打都可以講原裝嫁啦
https://photos.app.goo.gl/a0F91lJdF9KyVgV73

有咩證舉證明個師傅話你支槍總值過5000?
你講曬啦

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 12:47 發表

如果真係有問題 點解 第一次唔係發現晒 而係去一次sale一次
第一次要換trigger bar 同grip 師兄又話hammer set問題 同埋係呀手工好快呀 2個鐘call我去收讚手工快唔代表質素好嫁啵
第二次去鰂魚涌師父就根本 ...
冇證據你話支槍幾錢都得

發新話題