發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

回覆 342# 的帖子

我可以證明crw四月先知呢件事發生
幾日内已經覆咗你
咁你呢?

炒左車定仲行緊?

引用:
原帖由 melvyn526 於 8-4-2018 20:25 發表
我可以證明crw四月先知呢件事發生
幾日内已經覆咗你
咁你呢?
證明? 真係好笑 3月中我第2次上crw果時整師個師父已經知依個post啦 證明員工知唔同老細講?

引用:
原帖由 556.300 於 24-3-2018 16:04 發表
試槍發現外管同slide磨到開到有鋁粉飛出 不過有slide lock同都順
最後一次24/3月上去 已經係度講埋有鋁粉爆出黎 時間就係證據啦 爬下文啦好心

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 20:45 發表

證明? 真係好笑 3月中我第2次上crw果時整師個師父已經知依個post啦 證明員工知唔同老細講?
你同佢講你開左個post唱緊佢?,

引用:
原帖由 gtoray 於 8-4-2018 20:57 發表

你同佢講你開左個post唱緊佢?,
高果個店員 有用開cgf嫁
佢sale97mm內管果陣親口講見到個post嫁 我同佢講其他師兄話關跌管事 佢話唔關事 只係內管問題
到最後事實放係眼前 佢都覺得跌管問題 因為佢磨晒外管牙 不過我係唔滿意佢攪到我支槍花到咁同鬆fingfing下

仲有點解最後會開名你知點解嫁 咁多師兄瀨過野 唔洗提醒其他人?

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 17:31 發表

12月尾第一次去都全新咁款 第2次拎返去佢度一樣咁look
https://photos.app.goo.gl/0CyZW3pMtqafzcud2
請問條片幾時拍的?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 21:23 發表

高果個店員 有用開cgf嫁
佢sale97mm內管果陣親口講見到個post嫁 我同佢講其他師兄話關跌管事 佢話唔關事 只係內管問題
到最後事實放係眼前 佢都覺得跌管問題 因為佢磨晒外管牙 不過我係唔滿意佢攪到我支槍花 ...
事實上同內管都有關,當時整XDM 時情況都類似呢個,
因為跌管時內外管不是同軸的,內管會斜了,所以會限制左跌管動作,
原裝外管是做得比較薄,跌管的空間很充足,但當時XDM 套件外管偏厚,跌管時內管早早就頂到了外管,跌管不完全,就拖了。
但當時在下解決方法是慢慢磨薄外管內部,增加內管晃動時的空間,一樣可以修到完全不磨擦,很花功夫就是了。
代價是有些內部假膛線被修平了,但相比起刨可見的部份,在下覺得刨平內部算是比較可取。
其實極限一點不要說短管,直接整個內管不要裝上槍,拉動滑架時即時非常順唔摑任何野。但總不會有人這樣改槍吧。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 2slow 於 8-4-2018 21:36 發表

請問條片幾時拍的?
12月尾 去crw前一兩日 所以去crw原因並唔係佢店主所講條slide裝唔到 咩急症之類 !!根本佢講緊大話 我支野未拎俾佢整果陣 除左trigger bar磨平左變左auto 成支槍好順嫁! 而且我係見佢25號咁早開門去試下。順便叫佢換埋grip

致樓主,

近年冇乜玩鎗

引用:
原帖由 556.300 於 8-4-2018 22:16 發表

12月尾 去crw前一兩日 所以去crw原因並唔係佢店主所講條slide裝唔到 咩急症之類 !!根本佢講緊大話 我支野未拎俾佢整果陣 除左trigger bar磨平左變左auto 成支槍好順嫁! 而且我係見佢25號咁早開門去試下。順便叫佢換 ...
咦, 如小弟無睇錯條外管頂部已經磨銀左了

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-4-2018 22:35 發表

咦, 如小弟無睇錯條外管頂部已經磨銀左了

師兄點銀請問 你唔係連位都睇錯左之後話銀呀嗎?

https://photos.app.goo.gl/f9zkzAugJTcJ9ajm1
圖幫你cap埋
師兄肯定唔係偏見? 我條片hd黎嫁啵
唔係某店用360咁嫁啵

發新話題