52 1234
發新話題

自製槍燈

自製槍燈

無錢買肯定火只好用超火

小弟今日補課放學返到屋企,見枝vp9有滅聲無燈感覺好唔掂,所以手痕用tm嘅sniper scope ring固定咗老豆行山枝電筒,然後再裝上就係咁了

附件

19-5-2018 00:00

全氣動
czp09
ump9
msg90

1 個讚好! TOP

我最初都是這樣玩。。。

唔夠型喎

引用:
原帖由 gtoray 於 19-5-2018 00:44 發表
唔夠型喎
無$
全氣動
czp09
ump9
msg90

引用:
原帖由 新手一隻 於 19-5-2018 00:59 發表

小弟完全唔同意你的睇法。
土砲、diy能體現個人風格,夠與眾不同,而唔係做 airsoft玩家#9527。
有特色先係有型有格。
我亦完全唔同意你睇法 土炮,DIY的確有個人風格,但有個人風格唔等於"型",各人口味唔同,我都覺得唔夠型,DIY嘅嘢,有批評先有進步
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

令我諗起MagLite...
引用:
原帖由 20131324 於 19-5-2018 00:00 發表
無錢買肯定火只好用超火

小弟今日補課放學返到屋企,見枝vp9有滅聲無燈感覺好唔掂,所以手痕用tm嘅sniper scope ring固定咗老豆行山枝電筒,然後再裝上就係咁了
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 19-5-2018 01:48 發表
令我諗起MagLite...
圖中SAS早期使用HK頂Mount的電筒是Streamlight,採用了當時新成立的Laser Products(現時Surefire)製造的線控開關。
後來SAS再使用巨型Handguard固定巨型D-Cell Mag-Lite於MP5。
1988年之後LPC才出了現時常見的MP5 Surefire電筒Handguard。

支電筒應該夾前少少咁會方便開關
但而家咁應該好重 練臂力

頂Mount電筒。點瞄呢又?
引用:
原帖由 vgrdragon1 於 19-5-2018 02:03 發表

圖中SAS早期使用HK頂Mount的電筒是Streamlight,採用了當時新成立的Laser Products(現時Surefire)製造的線控開關。
後來SAS再使用巨型Handguard固定巨型D-Cell Mag-Lite於MP5。
1988年之後LPC才出了現時常見的 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 20131324 於 19-5-2018 00:00 發表
無錢買肯定火只好用超火

小弟今日補課放學返到屋企,見枝vp9有滅聲無燈感覺好唔掂,所以手痕用tm Xsniper scope ring固定咗老豆行山枝電筒,然後再裝上就係咁了
如果想平玩,TOBO 有些二百蚊左右的強光電筒有些更有紅LASER ( 可調),裝飾實用兩相宜。
至於這個自製燈,先不論配重,單論外觀都似乎不太好看。長電筒比較岩RIFLE 用,不是論性能,是論外觀,
加了盞電筒,即時提升戰術味。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 48191 於 19-5-2018 08:04 發表
頂Mount電筒。點瞄呢又?
頂mount打十零米,照邊打邊,打一兩梳過去其實都差唔多掛

自己喜歡就好

令你勞力揾$揾upgrade

玩具o黎o既o即

什麼都一步到位少了很多樂趣

支持diy!

除左外觀,功能上亦未夠好,而家裝呢款電筒,持槍時點開電筒?無理由長開掛
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

52 1234
發新話題