16 12
發新話題

[DIY] ( DIY ) 簡單 DIY...自製Sight Pusher...第二次挑戰裝VP9鋼Sight成功

( DIY ) 簡單 DIY...自製Sight Pusher...第二次挑戰裝VP9鋼Sight成功

經過舊POST一役 (http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1)

對SIGHT花花地都係過唔到自己0個關...見對SIGHT返貨...又係有9拆...再買多對試試新一水貨有冇改到數

結果都係一樣...個前SIGHT打左一半入去之後點打都打唔郁...攪左好耐...諗住放棄之際

記得[數字兄]講過SIGHT PUSHER呢樣野...咁就去GOOGLE搵搵咩樣...諗住可能都要買隻返黎用用

查完咩樣...其實結構都幾簡單...思考左一陣...望下D雜物盒...睇下有冇辦法DIY一個...結果成功左

咁就開POST分享下睇下有冇其他師兄0岩用...可YOUTUBE直接睇片介紹點砌==>( https://youtu.be/lfmNNK0RfmI )

(如果我火星左...師兄們唔好插得咁大力   )

新SIGHT一樣唔0岩裝...就算推到入去對SIGHT唔執花...條SLIDE紅圈位置都一樣花

自製SIGHT PUSHER多角度圖

完成後使用方法...用鉗定住絲帽...扭六角匙推入

成品照...已BLUE返花左既位...今次靚仔了...唔洗再攪

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 原創內容 10-7-2018 18:11
  • gtoray 金錢 +30 原創內容 10-7-2018 18:11

7 個讚好! TOP

支持diy.......

支持,做得好靚。

發揚靠自己精神

樓主,真有計,發揮出DIY精神. 值得學習. Thx for sharing.

Smart DIY!

堅!!

支持DIY
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

勁!
Sight push買現成都幾百蚊
我平時都係拎隻竹筷子打入去 但要慢皺左右打到正中

Sight push會準好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-7-2018 23:48 發表
勁!
Sight push買現成都幾百蚊
我平時都係拎隻竹筷子打入去 但要慢皺左右打到正中

Sight push會準好多
就係咩都試過晒...竹筷子又打斷...用pin punch打到隻前sight開始有印都係唔郁

諗住花都算...直接用一字批頂住打都係半mm都唔郁

冇晒辦法先上網搵sight pusher諗住買返個

之後自己整個一堆就入...仲可以睇住扭到正中

果然有時都係要靠工具....有蠻力都冇用

我仲買左對東北45C鋼SIGHT...你上次話執1mm定2mm先上到

等我買多條45C鋼slide之後試下唔執推唔推得入

引用:
原帖由 TensionZZ 於 6-7-2018 21:18 發表
支持diy.......
引用:
原帖由 槍械老人 於 6-7-2018 21:27 發表
支持,做得好靚。
引用:
原帖由 olw0978 於 6-7-2018 21:54 發表
發揚靠自己精神
引用:
原帖由 kornhill401 於 7-7-2018 11:37 發表
樓主,真有計,發揮出DIY精神. 值得學習. Thx for sharing.
引用:
原帖由 rho837 於 7-7-2018 11:45 發表
Smart DIY!
引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-7-2018 11:56 發表
堅!!
引用:
原帖由 2slow 於 7-7-2018 23:07 發表
支持DIY
感謝師兄們支持

我都要學習下樓主DIY

NICE!!!!!

引用:
原帖由 Kwind 於 8-7-2018 18:32 發表

就係咩都試過晒...竹筷子又打斷...用pin punch打到隻前sight開始有印都係唔郁

諗住花都算...直接用一字批頂住打都係半mm都唔郁

冇晒辦法先上網搵sight pusher諗住買返個

之後自己整個一堆就入...仲可以 ...
我暫時果d都係一枝竹筷搞掂
無記錯vp9鋼slide同原廠sight d數差少少
原廠亞鉛sight打入去會批走少少

小弟都好鍾意 DIY, 係呢個設計入面個夾用木會唔會好D ? 木既好處就係個面可以被輕微壓凹, 同個滑架既接觸面就會大好多,夾得實之餘又唔會整花個滑架,可以解決推個西既時候個滑架會轉動既問題.

16 12
發新話題