發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 04:59 發表

又想用狸假虎威 ??  但佢最後都冇更好既建議...

你唔好一而再丟架啦,好嘛?
下下要餵埋你食咩?
定選擇性失明?

點射法唔係我建議架
係我基於少少認識而講
而呢少少認識唔係睇tbb或者自己幻想出黎

引用:
原帖由 jacko 於 13-8-2018 09:21 發表
夠啦,你兩個唔好再”小學雞”式討論啦

本論壇既有保皇派,也有反對派
但似乎只有保皇派比較傾向要將本壇歸邊之心態
本版已盡可能平衡各方之發言空間
但奈何一再有人要將本壇抹黑為反對派
本版不能一再容忍

引用:
原帖由 pbay 於 23-8-2018 16:31 發表

剛退休差人話屈打成招"唔係唔得" ? .... 即係證明97後一樣有呢d 做法啦.

2001年3警濫權毆打的士高經理判囚
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20150112/53287258

沒掙扎仍遭警察警棍毆 ...
原來呢d叫屈打成招

引用:
原帖由 JBL 於 23-8-2018 16:44 發表

都話有名你叫,卓號信口開河嘛
請回歸討論
勿作出人身攻擊

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 pbay 於 23-8-2018 17:01 發表

屈打 = 被鎖上後毆打, 無反抗下被毆打

7警案同呢兩單街外屈打咁岩俾cam影到先有得告,
警署內屈打邊開到case.

其實響街都已經咁打法, 入到警署無人睇住唔打至奇.
J兄d frd已經做左證.

呢D  ...
合理推論

如果真係好似係你幻想咁易
今時今日重洗查案咩,練拳得啦
而你舉既例子完全唔係屈打成招
果個曉東係咩人你自己試下搵料
呢一局三個警察係輸左
有d人的確係抵打,但奈何法例並無比警察替天行道既權力

引用:
原帖由 pbay 於 23-8-2018 17:01 發表

屈打 = 被鎖上後毆打, 無反抗下被毆打

7警案同呢兩單街外屈打咁岩俾cam影到先有得告,
警署內屈打邊開到case.

其實響街都已經咁打法, 入到警署無人睇住唔打至奇.
J兄d frd已經做左證.

呢D  ...
你舉既例子真係無一個好人....我無野講

你未解到"成招"

引用:
原帖由 JBL 於 23-8-2018 17:14 發表

咁請問成招呢?佢地招咗D乜野?被迫認咗D乜野罪,請拿出實則証據出黎,乜作空泛指控,斷怙無痛苦,你的回覆倉白無力而空泛,我Dfan係指97前極多,97後極小,勿要姦我post
主因係社會進步左
但的而且確,97前係比較大政府,官僚主義嚴重

引用:
原帖由 等放工 於 23-8-2018 17:48 發表

當年英國佬太軟弱, 無將呢D殺人放火放炸彈既共產恐怖份子同支持者當街槍殺, 真係失敗.
當年呢d係暗戰黎架
一個唔小心,對方就反而得到市民支持

我支持開槍鎮壓班暴民
同樣地我都希望開槍鎮壓班唱歌大媽同戴藍帽班左膠

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 horenhim 於 23-8-2018 18:05 發表

你覺得需要對一個推垃圾筒的人用致命武力?
我真的不知道! 你愛怎樣便怎樣
你試下比我用個垃圾桶丟到你訓抵再狂掟你雜物哎
你有迫擊炮都即刻淝啦∼

1 個讚好! TOP

唔差在咁講喇
我掟舊磚je,唔洗開槍呀?
我放火je,唔洗開槍呀?
我搵食je,犯法呀?

佢係被判罪成後押伏判,新聞無提佢有無申請保釋等候判刑
但申請都唔一定批,因為法官可能考慮到案情嚴重有機會判監而唔批准保釋

發新話題