發新話題

想買衝鋒槍

方師兄想問點樣先知有無開hop up呢?我真係唔知有開關,淨係知槍口可以向上下扭
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 5-4-2019 22:47 發表

開hopup
開hopup
開hopup

我支vfc mp7係2014 年 5月買, 如果冇得救既我都唔會留佢咁耐

你果支仲要v2黎

我岩岩試左向上扭大半圈,依家又啪啪聲,希望無問題啦

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 22:53 發表
方師兄想問點樣先知有無開hop up呢?我真係唔知有開關,淨係知槍口可以向上下扭
支槍向下, 粒bb彈唔跌落地就係有開
我生得聰明得罪你咩!!!

希望聽日再玩無問題
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 5-4-2019 23:02 發表

支槍向下, 粒bb彈唔跌落地就係有開

萬惡嘅一體式膠外管。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 5-4-2019 22:47 發表

開hopup
開hopup
開hopup

我支vfc mp7係2014 年 5月買, 如果冇得救既我都唔會留佢咁耐

你果支仲要v2黎
究竟世界上還有神嗎?

回覆 170# 的帖子

救指點V1除左枝膠管小心踫撞外,又有咩問題呢?
我果枝係頭水,唔覺有咩古怪

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 23:12 發表
希望聽日再玩無問題  
見議小師兄直接退匣拆bolt用眼直接裝入去看清及分淸楚到底是調左還是右才有開hop up.

引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 00:11 發表
我手上版本主要有3個問題

1. 膠外管, 火帽唔可以扭得太實, 有時會自己鬆

2. trigger bar 連發果陣位置唔確實, 要用姆指禁實selector 要順利打連發, 後尾cut 左少少頂高trigger bar 果條彈弓先冇事

3. 緩衝果條粗彈弓有時會跌出黎, 又係要自己diy
我生得聰明得罪你咩!!!

請問拆匣望入去邊度?
引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 00:41 發表

見議小師兄直接退匣拆bolt用眼直接裝入去看清及分淸楚到底是調左還是右才有開hop up.

回覆 173# 的帖子

謝師兄!我只懂丁點修改gbb技巧,亦有少許情況跟師兄類同
.我的V1反而主修正是因Inner Receiver的塑膠出廠已變型而出現夾bolt情況,
我只用熱水浸軟再反屈修正,已致bolt順暢至今.

引用:
原帖由 黑夜之神 於 6-4-2019 01:21 發表
請問拆匣望入去邊度?
真係暈!
唔夠眼就在管前加枝電桶應該會清楚望到hop up.
記住記清楚轉邊左定右hop up反應呀小師弟.

附件

6-4-2019 01:44

冬天腳軟,最好將多餘的Bolt Carrier 位Cut走。
引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 00:11 發表
究竟世界上還有神嗎?

回覆 177# 的帖子

當時新玩具開箱的確是冬天腳軟,發覺主因夾bolt並作跟之前的gbb類同一輪修整,甚至要調低出氣量⋯⋯冬天已沒腳軟,亦沒必要cut短所述的部份.

引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 19:30 發表
明白,師兄我昨晚拎hi cap 4.3試,bolt lock後再拉條slide都無用,我拉住禁release制再拉就得囉
1911比較有性格,條slide同slide stop夾唔夾都會影響做到power stroke與否(即係後定、換匣後直接拉slide上膛),AW既HI CAP一定唔得,試過,slide stop太緊而且衝程唔夠,原裝1911唔墊buffer得,墊左又唔得。

不過1911本身結構死症係咁,中身有條彈弓pin橫向頂實個slide stop,就算冇左彈匣既支撐都仍然唔會跌,但Glock一類個slide stop係用條拉簧壓住,一冇支撐佢自己就縮落去,你power stroke又好,打斜支鎗大力一拍又好,條slide輕微一郁slide stop就縮,回膛

師兄我已拆槍照電筒望入去黎摟hop up,但係睇入面無野旭喎,你話望入面邊個位呢??
引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 01:44 發表

真係暈!
唔夠眼就在管前加枝電桶應該會清楚望到hop up.
記住記清楚轉邊左定右hop up反應呀小師弟.

發新話題