發新話題

[好毒的蛇] Viper tech M16A2(出口型)GBB開箱

引用:
原帖由 gainax 於 10-7-2019 00:13 發表

其實正常,鍛造唔會比cnc靚, 如果玩開cnc手槍cnc身外表精美仲會覺蛇粗糙似平野,但像真係呢個feel冇計,同埋佢表面處理只係普通陽極噴砂,唔會免費做埋硬陽或些啦曲比你咁佛心

呢支A1日本仔些啦曲珍藏版質感冇得 ...
唔止係上下身唔靚

引用:
原帖由 hendry9881 於 10-7-2019 08:58 發表

唔止係上下身唔靚
咁玩具之中邊支師兄覺得靚

搭單請問現在挽原裝蛇打game會用咩匣呢?

回覆 18# 的帖子

我都係用EB鐵皮匣

回覆 19# 的帖子

EB,我真係怕怕,重到一個點,溜氣又常事,重有.....真係整到掉落海.

引用:
原帖由 0050100 於 10-7-2019 10:13 發表
搭單請問現在挽原裝蛇打game會用咩匣呢?
原裝用ed鐵夾,蛇pmag同20飛短匣掛?
改就豬p pmag/豬香港匣

引用:
原帖由 gainax 於 10-7-2019 10:08 發表

咁玩具之中邊支師兄覺得靚
Sr25ecc 可能

引用:
原帖由 0050100 於 10-7-2019 11:21 發表
EB,我真係怕怕,重到一個點,溜氣又常事,重有.....真係整到掉落海.
Ed其實有輕夾,新版唔知仲有冇漏氣問題,
但我會改哂用豬香港鐵夾免日後整煩惱

引用:
原帖由 hendry9881 於 10-7-2019 11:50 發表

Sr25ecc 可能
V記外觀係靚,應該講叫精細,之前支鍛sr25比人話質感似cnc身非鍛唔知好事定壞事,而家主流喜好偏向外觀精細風格係真,因太多玩家接觸cnc產品,舉例玩具cnc骨外觀質感係比真野工整順眼好多,返而粗糙少少玩具產品就只有少數玩家鐘意,要睇係追求像真定外觀順眼合心水了

引用:
原帖由 0050100 於 10-7-2019 11:21 發表
舊版跟槍跟一隻重匣,我就狂打都未試過漏氣,但的確太重,我轉售時都放埋。
ED輕匣就非常好,無任何問題,而且新槍都送輕匣。

回覆 25# 的帖子

師兄所講的輕匣是否GI鐵皮匣款呢?

回覆 26# 的帖子

重匣偏灰。輕匣偏黑。

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 10-7-2019 23:39 發表
重匣偏灰。輕匣偏黑。
多謝師兄資訊.之前用的EB匣個人並沒能力駕馭,只能靠WA匣頂上!
或再試找找新版試試.

附件

10-7-2019 23:52

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 10-7-2019 23:39 發表
重匣偏灰。輕匣偏黑。
玩過一隻輕夾氣化ok,應該轉左鋁缸先輕得多

第一代ed重夾最記得開箱試槍個陣已經漏氣要換,再此冇再買多一隻

引用:
原帖由 0050100 於 10-7-2019 23:52 發表

多謝師兄資訊.之前用的EB匣個人並沒能力駕馭,只能靠WA匣頂上!
或再試找找新版試試.
師兄覺得蛇用wa夾氣化o唔ok
唔講唔記得仲有隻豬wa夾係度用得就唔好哂

發新話題