28 12
發新話題

[認真] 氣槍玩家身後事……

氣槍玩家身後事……

各位 GBB 玩家有沒有想過,將來年歲老去,家中或迷你倉內,遺留下來海量的氣槍會怎樣處理?

〈宅宅遺物該怎辦?父親驟逝留下「數百支模型槍」後人無所適從,果然事前就得想好宅物的處理嗎...〉

Link︰
https://www.toy-people.com/?p=67 ... tRtP7Mu_jiHl95RPRRo

好多都係馬記,可能個個年代馬記aeg己經係最好選擇,
我自己比較中意貴精不貴多,假設我有一皮玩氣槍筆直,我會砌一支長一支手槍就夠玩就可以,有時真係手痕一出糧就想買玩具,但真係經常玩既永遠都係2,3支,其他個d全新冇玩過係盒入面好浪費

好多粉紅色套套

點解 GBB 玩家至會有呢個問題 ?

始終仿製槍械比較敏感,物主「去」後,家人拋棄又不捨得,賣又多顧忌,好少拍賣平台或商店容許你放售。
引用:
原帖由 walther 於 13-12-2021 22:26 發表
點解 GBB 玩家至會有呢個問題 ?

只希望有日香左 屋企人會問下我d朋友 d槍同裝值幾錢先賣 或者幫我送晒比朋友

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-12-2021 08:26 發表
只希望有日香左 屋企人會問下我d朋友 d槍同裝值幾錢先賣 或者幫我送晒比朋友
等我整返張清單,邊支比邊個,個支比邊個咁…

唉...! 當初玩的時候,點解無諗到呢個問題?

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-12-2021 11:30 發表
唉...! 當初玩的時候,點解無諗到呢個問題?
完全冇諗過呢個問題………!

引用:
原帖由 七點六二 於 14-12-2021 11:57 發表

完全冇諗過呢個問題………!
我都係最近呢幾年睇新聞,特別留意到果D在意外或突然病死的.
都在55至65歲之間,才諗起呢個問題.

我早幾年刀有問哩個問題啦

引用:
原帖由 Tango1997 於 14-12-2021 13:43 發表
我早幾年刀有問哩個問題啦
係時候帶埋個女去廣華街行

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-12-2021 12:25 發表

我都係最近呢幾年睇新聞,特別留意到果D在意外或突然病死的.
都在55至65歲之間,才諗起呢個問題.
唉...!話口未完;做下運動,就又一單.RIP
新聞來源自'東方日報 '.
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... _001.html?refer=hn1

大把有價值既收藏品被後人知情/不知情狀態下垃圾價賣走, 從來都唔係新鮮事.

你收藏咗 $100萬 Rolex 錶, 後人咪多謝你o羅
你收藏咗 $100萬 N年前用炒價買返黎既天線得得B毛公仔, 後人咪要當垃圾實o羅
你收藏咗 $100萬 玩具槍, 後人冇興趣兼唔識仲要找人估值驚你報夢埋怨佢哋比人呃, 咪多得你唔少o羅

28 12
發新話題